Biramo predstavnika za “Evrosong”

Izvor: Novosti.rs
Postavljeno 25 Feb 2011

Srbija će u večeras u emisiji „Pesma za Evropu“, u direktnom prenosu iz studija RTS u Košutnjaku, izabrati predstavnika za ovogodišnji „Evrosong“ u Diseldorfu.

U trci za odlazak u Nemačku učestvuju beogradska grupa „Briz“ sa pesmom „Ring, ring, ring,“ Kornelija Bate Kovača, mlada pevačica Danica Radojčić Nina sa numerom „Čaroban“, koju je komponovala Kristina Kovač i Aleksandra Kovač koja će izvesti baladu „Idemo dalje“, čiji je i autor.

Takmičarske kompozicije tokom večeri biće izvedene dva puta, a pobednik će biti izabran SMS glasovima gledalaca. Glasanje traje 60 minuta i sa jednog broja telefona može se poslati najviše 10 poruka.

U revijalnom delu programa biće održan pravi muzički spektakl, u kome će najveće zvezde iz Srbije i regiona, u pratnji Revijskog orkestra RTS, pevati hitove porodice Kovač. Gosti nacionalnog izbora biće Nina Badrić, Boris Novković, Karolina Gočeva, Aleksandra Radović, Jelena Tomašević, Tanja Banjanin, grupe „Peti element“ i „Zemlja gruva“, glumci Nikola Bulatović, Milan Kalinić, Sergej Trifunović i Mina Lazarević, a specijalna gošća je prva srpska evrovizijska pobednica Marija Šerifović.

Biće prikazani i kratki dokumentarni filmovi o tome kako su nastale takmičarske pesme, kao i prilog o dosadašnjem učešću Srbije na „Evrosongu“. Takmičenje za najbolju pesmu Evrope biće održano u Diseldorfu od 10. do 14. maja, a naš predstavnik nastupiće prve polufinalne večeri (10. maj).

Reklame

Ostavite komentar