Firčija očekuje zatvorska kazna !?

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 18 Feb 2011

Ivan Fece Firči dikvalifikovan je iz “Dvora“ juče u prepodnevnim časovima zbog toga što je Miloša Bojanića nesmotreno gađao praznom plastičnom dvolitarskom flašom kojom mu je napravio veliki podliv ispod desnog oka. Miloš, koji je posle incidenta odveden u Urgentni centar gde je utvrđeno da nema fatalne povrede, planira da tuži Firčija za nanošenje telesnih povreda.

Kako nezvanično saznajemo, Miloš Bojanić je prilikom odlaska u Urgentni najavio da bi mogao da tuži Firčija. U razgovoru sa advokatima saznali smo da ukoliko povreda koju je doživeo Bojanić bude kvalifikovana kao teška telesna povreda, što je moguće jer je udarac bio u predelu glave, onda je predviđena zatvorska kazna od šest meseci do pet godina. Ukoliko je u pitanju laka telesna povreda, onda je kazna do tri godine.
Međutim, da bi neko išao u zatvor, osoba koja je povređena mora da podnese privatnu tužbu. Ukoliko do toga ne dođe, znači da su se nagodili oko odštete van suda. Što se tiče parničnog dela, može da se podnese tužba za naknadu nematerijalne štete zbog povrede, naruženja, pretrpljenog fizičkog bola i straha. Tu naknadu odmerava sud, a u praksi za to se izriče naknada od 200.000 do tri miliona dinara. Pri tome i dalje postoji mogućnost zatvorske kazne.
Reklame

2 komentara

  1. whitewolf said on 18/02/2011 at 21:17

    Uzimajuci u obzir stvarnu “tezinu” povrede i okolnosti kako je nastala mogu samo da kazem…ljudi,nemojte biti smesni!:)

  2. jelena said on 23/02/2011 at 23:20

    hm… nemojte se blamirati pisuci ovakve tekstove… niste se potrudili cak ni da shvatite razliku izmedju krivicnog i parnicnog postupka, a objavljujete tekst na tu temu.. mene je blam sto sam ga i procitala,stvarno..

Ostavite komentar