Izabrani takmičari za Eurosong

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 16 Feb 2011

Konačno su odabrani izvođači koji će pevati pesme kompozitorskog trija, Kornelija, Kristine i Aleksandre Kovač u trci za srpskog predstavnika na “Evroviziji”, a to su bend “The Breeze”, Ana Maglica i sama Aleksandra Kovač.

Kornelije Kovač je u najužem izboru imao tri izvođača, bend “The Breeze” koji predvodi poznati pevač Aleksandar Eraković Era (eks “Vampiri”), Dušana Svilara i Nikolu Sarića Sajka. U dogovoru sa “RTS-om” odabrani su momci iz benda “The Breeze”.

Pesmu Kristine Kovač otpevaće mlada pevačica Ana Maglica, a Aleksandra Kovač će pevati sama svoju pesmu koju je komponovala na stihove svoje majke Spomenke. Pomenuti izvođači naći će se pred TV publikom 26. februara, kada će se SMS glasovima odabrati pobednik i naš predstavnik na “Evrosongu 2011” u Berlinu.

Najveće iznenađenje predstavlja izbor do sada malo poznatog sastava “The Breeze”, koji peva svoj repertoar u stilu šezdesetih godina prošlog veka, koji je nastao na temeljima kaver benda “The Bestbeat” poznatog po obradama pesama “Bitlsa”. Bend “The Breeze” su Aleksandar Eraković Era (vokal, gitara), Marko Čalić (bas gitara, vokal), Damjan Dašić (bubnjevi, vokal), Nikola Dunđerović (gitara, vokal) i Radovan Spasojević (gitara, vokal).

- Moram da kažem da sam se i sam iznenadio kada su me pozvali sa RTS-a da preslušam pesmu koju je uradio Kornelije Kovač. Korneliju nas je preporučio naš zajednički prijatelj Bajaga. Stvar nam se dopala i pristali smo na saradnju. Uradili smo tekst pesme na Kornelijevu muziku i ona se zove “Ring Ring Ring”. Šalio sam se sa prijateljima kako ću opet zvoniti na “Evroviziji”. Davne 1992. godine pevao sam na domaćem izboru za pesmu „Evrovizije“ sa bendom “Vampiri” pesmu “Ding Ding Dong” koja je tad osvojila drugo mesto iza Ekstra Nene.” ispričao je za “Blic” raspoloženi Era.

Reklame

Ostavite komentar