Izbor Bate Kovača pao na Dušana Svilara

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 11 Feb 2011

Zvezda Granda Dušan Svilar izvešće pesmu Kornelija Kovača na predstojećem izboru za srpskog predstavnika na pesmi Evrovizije, saznaje Puls

U konkurenciji su, kako saznajemo, bili još Nikola Sarić i Nikola Paunović, ali je zbog njihovog eksluzivnog ugovora sa producentskom kućom “Emotion”, izbor pao na zvezdu Granda, Dušana Svilara. Kako saznaje pulsonline.rs, u konkurenciji je bio i pevač Željko Vasić.

Sam Kornelije, kada smo ga pozvali, ipak nije želeo da nam ogovori na pitanje ko će izvoditi njegovu numeru, samo se slatko nasmejao i rekao da je u pitanju muški izvođač.

U razgovoru sa njim otkrili smo još i da će njegova numera mnoge iznenaditi jer je drugačija od dosadašnjih.

- Radio sam onako kako sam osećao da treba. Numera će biti drugačija, gotova je, sada smo u studiju i snimamo instrument po instrument, kao i prateće vokale – rekao je Kornelije Kovač za pulsonline.rs

To što su mu direktni konkurenti ćerke, kompozitor ne smatra otežavajućom okolnošću:

- Svako ima svoju publiku, one svoju, a ja svoju. Videćemo čija će biti brojnija – kroz smeh je rekao tata Kovač. Što se tiče same Evrovizije, za njega je najveći izazov da za tri minuta, koliko traje pesma, probudi u pojedincu određene emocije.

- Dobra muzika se, kao što znamo sluša očima, dušom, srcem. Evrovizija, međutim, ima neko nepisano pravilo, koje ne volim – muzika se, naime, više gleda, a manje sluša.

Što se ćerki tiče, Aleksandra Kovač, koja je na tekst svoje majke Spomenke komponovala baladu, odlučila je da na nacionalnom izboru sama otpeva svoju pesmu, dok je njena sestra Kristina za izvođača svoje kompozicije izabrala mladu Anu Maglicu, pišu Novosti.

Ana je, inače, članica muzičke škole Aleksandre Kovač “Beogradski glas”, koja je ranije nastupala na dečjim festivalima, a u decembru prošle godine bila je gost na koncertu prve srpske dobitnice MTV nagrade, u Domu sindikata.

Reklame

Ostavite komentar