Karlos Santana u Areni

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 03 Feb 2011

Ako se „po jutru dan poznaje“ jul će u glavnom gradu Srbije biti izuzetno bogat kada je u pitanju koncertna ponuda. Posle grupa Whitesnake (Vajtsnejk) i Judas Priest (Džudas Prist), svoj termin u Beogradskoj areni (6. jul) bukirao je i čuveni meksički gitarista Karlos Santana.

Slavni muzičar će u Srbiji promovisati album „Guitar Heaven: The Greatest Guitar Classics of All Time“ na kome je u svom stilu obradio rok klasike kao što su „Whole Lotta Love“, „While My Guitar Gently Weeps“, „Riders on the Storm“…

- Zahvalan sam što postoje Majkl Lang, Bil Graham i ostali ljudi koji su mi „otvorili vrata“. Vrata su bila Vudstok, vrata su bila „Supernatural“. Zahvalan sam svima koje sam ikada upoznao, Majlsu Dejvisu, Titu Puentu, B.B. Kingu, svi su mi oni na svoj način pomogli da nastavim. Imam divne učitelje i divne učenike. Nadamo se da ćemo dopreti do mnogih srca sa albumom „Guitar Heaven“… Kao što je neko rekao, naš cilj je da nateramo ljudima suze od sreće – rekao je meksički muzičar povodom polaska na novu turneju.

Karlos Santana je poslednji put u Beogradu svirao pre dve godine na Kalemegdanskoj tvrđavi i taj koncert se ubraja među najbolje u srpskoj prestonici u prvoj deceniji ovog milenijuma. Meksikanac na ovogodišnju turneju kreće u martu i prvo će obići Aziju, a potom će uslediti serija koncerata po Australiji i Novom Zelandu. U aprilu i maju Santana će sa svojim bendom imati dvocifren broj svirki u Hard rock hotelu i kazinu u Las Vegasu. Evropsku turneju započinje 24. juna koncertima u Nemačkoj, a pre Srbije sviraće i u Luksemburgu.

Pored muzike, Karlos Santana je veoma poznat po svom humanitarnom radu. Osnivač je Milagro fondacije koja se širom sveta brine o deci koja nemaju novca lečenje od najtežih bolesti, osnovno školovanje ili usavršavanje u umetnosti. Slavni muzičar već 13 godina od svake turneje, prodatog albuma ili proizvoda sa njegovim imenom, Milagro fondaciji daje čak 50 odsto ukupnog prihoda. Od ostatka profita redovno pomaže humanitarne organizacije „Doctors Without Borders“, „Save the Children“, „Amnesty International“, „Greenpeace“… Ulaznice za koncert Karlosa Santane u Beogradskoj areni moći će da se kupe od ponedeljka po cenama od 3.100, 3.500, 3.900, 4.500 i 4.900 dinara.

Reklame

Ostavite komentar