Lejdi Gaga teška 30 miliona dolara

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 16 Feb 2011

Na bankovni račun Lejdi Gage u proteklih godinu dana leglo je više od 30 miliona dolara, po proračunima koje je napravio muzički magazin Bilbord. Uz američku pevačicu za poslednjih 12 meseci najviše su zaradili i Rodžer Voters, Dejv Metjuz sa svojim bendom, Džastin Biber i grupa Bon Jovi (Bon Džovi).

Bilbord je listu sastavio na osnovu zvaničnih podataka sa turneja, prodatih primeraka albuma i komercijalnih proizvoda povezanih sa izvođačem ili grupom, preuzetih pesama sa interneta… Za prva dva mesta može se konstatovati da nisu iznenađenje jer Lejdi Gaga u potpunosti koristi talas popularnosti na kome je već dve godine, a Bon Jovi slove za jedan od najkomercijalnijih rok bendova. Mnoge će međutim iznenaditi treća i četvrta pozicija koju drže Rodžer Voters (bivši član Pink Floyd) i Dejv Metjuz koji sa svojim istoimenim bendom stvara džez-fjužn muziku. Pri samom vrhu je tinejdžerska atrakcija Džastin Biber koji je dobar deo od svoja 22 miliona dolara zaradio i tako što se njegov lik prodaje i na dečijem laku za nokte. Na užu listu nisu ušli izuzetno profitabilni bendovi poput AC/DC i Metallice pošto nisu bili mnogo aktivni u prethodnih godinu dana, dok su U2 spektakularnu turneju „360 stepeni“ završili na pozitivnoj nuli. Irski rokeri su zaradili na stotine miliona dolara, ali ceh su platili za održavanje i transport „Kandže“, jedne od najvećih i najspektakularnijih bina ikad viđene na nekoj rok turneji.

Zaradu manju od deset miliona dolara ostvarili su Elton Džon, Šer, Erik Klepton, Tom Peti, Pol Mekartni, Sleš… Majkla Džeksona je mrtav već više od godinu i po dana, ali to ga nije sprečilo da zaradi skoro pet miliona dolara. Kralj popa inače i dalje ubedljivo drži prvo mesto na listi onih koji i posthumno zarađuju, dok je iza njega kralj roka Elvis Prisli.

Reklame

Ostavite komentar