Lepa Brena: Koncerti su moja droga

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 10 Feb 2011

Najveća pevačka zvezda s nekadašnje Juge, Lepa Brena za Index otkriva da sprema nastavak megapopularnih filmova iz serije “Hajde da se volimo” i kako će 30 godina karijere obeležiti spektakularnim koncertom u Beogradu i izdavanjem biografije.

Na pitanje kako to da pre dve godine u Zagrebu nije pevala neke od najvećih hitova; “Mile voli disko” i “Čačak”, odgovorila je da će se publici odužiti tako što će ih čuti na skoroj turneji.

“Statistički podaci koje ćemo izneti u biografiji su neumoljivi: Na prostorima bivše Jugoslavije, od Drugog svetskog rata pa sve do danas, nema osobe koja je održala više koncerata od mene.” otkriva Brena. – “Radila sam najviše po stadionima, dvoranama i imala sam najviše koncerata koji su imali posećenost preko pet hiljada ljudi. To su podaci kojima se ne mogu pohvaliti ni fudbalske zvezde ex-yu. Pevačica sam vedrih i veselih nota i moja muzika nije teška, za plakanje i seču vena i zato sam čekala 20 godina na turneju na prostorima bivše Jugoslavije!” objašnjava Brena zašto je čekala da rane na ovim prostorima koliko-toliko zacele, da bi se tek onda odvažila na turneju koja će obuhvatiti celi prostor raspadnute zemlje. Brena je objasnila kako se nakon dvadesetogodišnjeg relativnog mirovanja, za vreme kog se posvetila porodici i biznisu, nalazi na novom početku, za koji joj snagu daju hiljade mladih obožavatelja koji se nisu ni rodili kad je ona bila na vrhuncu slave.

“Pre dve godine u zagrebačkoj Areni sam se rasplakala jer su me neki prikazali kao osobu koja je nešto loše radila. Ako sam se od nečega čuvala i zbog čega sam se povukla na 20 godina, onda je to bilo da nekoga ne povredim, jer bila su to izuzetno teška vremena. Ako se neko iz cele te ratne priče izmakao, onda smo to bili moj suprug i ja. Bilo mi je žao i bilo mi je drago kada sam videla publiku u Zagrebu, nisam skrivala suze, jer publika koja me prati 30 godina mi je kao druga porodica i nemam zašto s njom skrivati suze. objasnila je zašto se pre dve godine rasplakala na prvom posleratnom susretu sa zagrebačkom publikom.

Reklame

Ostavite komentar