Miki Manojlović podneo ostavku u Filmskom Centru Srbije

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 08 Feb 2011

Glumac Predrag Miki Manojlović podneo je danas ostavku na mesto predsednika Upravnog odbora Filmskog centra Srbije (FCS).

Predrag Miki Manojlović je pisanu ostavku poslao predsedniku Vlade Srbije Mirku Cvetkoviću i ministru kulture Srbije Nebojši Bradiću.

Do kraja uveren da su se dvogodišnji napori koji sam uložio u unapređenje postojanja Filmskog Centra Srbije i doprinos stvaranju zdrave osnove srpske kinematografije u praksi više puta dokazali nepotrebnim, podnosim ostavku na dužnost predsednika Upravnog odbora koju ste mi poverili“.

Vršilac dužnosti direktora Filmskog centra Srbije Miroljub Vučković rekao je da je zatečen ostavkom Mikija Manojlovića i da veoma žali zbog toga, ali i da je Miki Manojlović i ranije izražavao nezadovoljstvo zbog odlaganja usvajanja Zakona o kinematografiji.
Miki Manojlović je pre dve godine govorio o problemu, tačnije skandalu prodaje bioskopa.

Ministarstvo kulture Srbije izrazilo je žaljenje zbog ostavke glumca Predraga Mikija Manojlovića na mesto presednika Upravnog odbora FCS.

“Miki Manojlović je, kao predsednik UO Filmskog centra Srbije dao veliki doprinos izradi Nacrta zakona o kinematografiji, koji je veoma važan za uspostavljanje kulturne politike u oblasti filma, za šta se Ministarstvo kulture zalaže.”

Iz Ministarstva je, takođe, saopšteno da će Vlada Srbije u narednom periodu imenovati novog predstavnika Upravnog odgovra FCS vodeći računa da se na tom mestu, “važnom za uspostavljanje održive kulturne politike u oblasti filma, nađe kulturni menadžer s dobrim uvidom”.

“To je posebno važno s obzirom da predstoji Godina filma u Srbiji koja će bitno odrediti kulturnu politiku u ovoj oblasti, a posebno statuse institucija i zaposlenih u njima.”

Reklame

Ostavite komentar