Petar Božović ostavio alkohol

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 04 Feb 2011

Rešen da svoju kilažu spusti na pristojnu meru, Petar Božović se ovih dana u banji Vrujci ozbiljno bavi zdravljem. Pod nadzorom lekara vreme provodi u toploj bazenskoj vodi, vežba, pridržava se saveta o ishrani, a i alkoholu je rekao “ćao, nema više”

Da li je stvarno preduzeo nešto u tom pravcu, novinari Puls-a su pitali Snežanu Mladenović, ženu koja još uvek ima status Petrove devojke, ali i mnogo više od toga, njegove velike ljubavi i životne saputnice. Ona nam je rekla:

- Pre nego što će se u banji Vrujci posvetiti svom zdravlju, Petar se i u Zavodu za rehabilitaciju u Sokobanjskoj posavetovao sa stručnjacima. Sada je upravo u toploj bazenskoj vodi i vežba.

Bavljenje zdravljem nije ga odvojilo od profesionalnih obaveza i od humanitarnog rada. Za pomoć razrušenom kraljevčkom pozorištu organizovao je na Mašinskom fakultetu humanitarno veče na kome je govorio delove iz monodrama “Ćeraćemo se još”, “Reče mi jedan čo’ek”, “Čegović” i tekstove vladike Nikolaja. U skladu sa svojim humanim stavovima ostavio je da cena ulaznica bude stvar ličnog opredeljenja, u skladu sa mogućnostima posetioca.

Snežana nam je rekla da je veče bilo izuzetno posećeno i uspelo i da su jako zadovoljni odazivom ljudi. Dirnuti manifestacijom koju je slavni glumac pokrenuo kao pomoć stradalima, na početku večeri upućeno mu je pitanje: – Vi ste široka duša i veliko srce, a zašto i vi ne mislite na svoje zdravlje?-

Petar Božović nastavlja svoj tretman u banji Vrujci, u Beograd će dolaziti kada na repertoaru Ateljea 212 bude predstava koju je on režirao, “Kraj partije” o kojoj je rekao:
- Uživam u razvoju predstave i gledanju kako komunicira sa publikom. Ima i onih posetilaca koji su posle predstave smrknuti! Takvi su došli, još gori odlaze.
Za razliku od pojedinaca koji smrknuti izlaze iz pozorišta, svetla tačka u Petrovom životu je Snežana, žena za koju kaže da je “žena čudo” i za koju obećava da će se venčati čim se sredi, preparira i napravi generalku na sebi.

Reklame

Ostavite komentar