Piksi pod istragom zbog 2 miliona evra

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 01 Feb 2011

U toku je istraga protiv legende srpskog fudbala Dragana Stojkovića Piksija (45) zbog prodaje trojice fudbalera Crvene zvezde, Vladimira Stojkovića, Nenada Kovačevića Piksija i Filipa Đorđevića, zbog čijih transfera je, kako se sumnja, oko dva miliona evra završilo na privatnim računima bračnog para Stojković, Dragana i Snežane, ekskluzivno saznaje „Alo“!.

Istragu vodi beogradska policija po nalogu tužilaštva, a naš izvor blizak istrazi kaže da se sumnja da su Stojkovići konkretno na transferu golmana Vladimira Stojkovića uzeli 680.000 evra. Dragan Stojković je u to vreme bio predsednik FK Crvena zvezda. “I to da je na privatni račun Snežane Stojković u jednoj francuskoj banci u Švajcarskoj uplaćeno 500.000 evra, i to tako što je ona sa privatnog faksa poslala nalog da joj se taj novac uplati. Sumnja se i da je na račun Dragana Stojkovića, od prodaje Vladimira Stojkovića, uplaćeno još oko 180.000 evra. Po nalogu tužilaštva, otvorili smo istragu i oko transfera još dvojice fudbalera, Nenada Kovačevića Piksija i Filipa Đorđevića. Proverava se sva dokumentacija do koje smo došli, jer postoji osnovana sumnja da su Stojkovići od prodaje trojice fudbalera prisvojili oko dva miliona evra!” priča naš sagovornik. On kaže da je policija do ovih podataka došla prilikom provere finansijskog poslovanja kluba nakon dolaska novog rukovodstva, konkretno posle postavljenja Vladana Lukića na čelo Zvezde. “Posebno su nas interesovali transferi koji se dovode u vezu sa Draganom Džajićem, ali tokom „češljanja“ te dokumentacije, došli smo i do transfera ove trojice fudbalera.” dodaje naš izvor iz beogradske policije. Inače, zanimljivo je da istragu vodi inspektor koji se isto zove i ima isti nadimak kao i bivši predsednik FK Crvena Zvezda – Dragan Stojković Piksi!
Vladimir Stojković prodat je 2006. godine fudbalskom klubu Nant za tri miliona evra. Iste godine Crvena zvezda je za 2,8 miliona evra prodala Nenada Kovačevića Piksija FK Lans. Filip Đorđević prodat je 2008. godine fudbalskom klubu Nant za 1,5 miliona evra.

Reklame

Ostavite komentar