Severina nije više broj jedan

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 15 Feb 2011

Severina je pala s trona. Nova kraljica estrade je – Jelena Rozga, piše hrvatska štampa posle, kako kažu, spektakularnog koncerta koji je održala u splitskoj “Spaladium areni”.


Uspela je, ističu, ono što ni britanskoj grupi “Simpl Majnds”, a to je da rasproda halu i dovede na nastup oko 12 hiljada obožavalaca!

U vreme kada posećenost na koncertima izuzetno varira Rozga je nedavno rasprodala i zadarsku dvoranu “ Krešimir Ćosić”, a sada se priprema na osvajanje Zagreba. I sve to u vremenima krize, kada se malo ko usuđuje da organiziuje velike koncerte, u strahu da ne prođu poput Severine Vučković u Osijeku, koja je u dvoranu za vikend umesto očekivanih četiri hiljade ljudi privukla dve hiljade ljudi. A u čemu je tajna Jeleninog uspeha? Išla je korak po korak.
Kada je Tonči Huljić pre godinu dana prognozirao da će se na području bivše Jugoslavije u skoroj budućnosti formirati desetak jakih pevačkih zvezda koje će činiti prvu regionalnu ligu, i dodao da u njoj uz Zdravka Čolića, Olivera Dragojevića, Harija Varešanovića, Tonija Cetinskog vidi još i Jelenu Rozgu, mnogi su s podsmehom odmahnuli rukom, uz komentar da to govori zbog toga što upravo on Jeleni piše njene najveće hitove.

- Ma, nema tu nikakve tajne. Ja sam u svojoj karijeri išla korak po korak, umesto skandala i pikanterija iz privatnog života, publici sam nudila pesmu. Išla sam polako, bez brzanja, strpljivo sam čekala svoj trenutak, a on je kucnuo prošlog leta i sad traje – kaže Jelena na sve to, dok ugledni muzički kritičar Zlatko Gal ima sledeću teoriju:
- Jelena Rozga sa svojim je pesmama legitimna predstavnica sociokulturološke slike Hrvatske u 2011. godini.
Rozga je 1996. godine u grupu “Magazin” koja je proslavila i sa kojom je provela deset godina ušla zahvaljujući svojom mami Mariji, koja je čula kako Huljić traži novu pevačicu. Njena ćerka Jelena u to vreme je bila balerina, a stručnjaci su joj predviđali veliku karijeru.

Reklame

Ostavite komentar