Skandal: Bijonse izbledela kožu?!

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 17 Feb 2011

Brojni svetski Internet portali se bave “proučavanjem” boje kože RnB dive Bijonse. Vitiligo, izbeljivanje kože, blic fotoaparata – samo su neki od odgovora koje mediji daju povodom činjenice da je Bijonse “pobelela”.

Britanski “Dejli Mejl” objavio je fotografiju pevačice koja se, navodno razvodi od supruga, u provodu sa prijateljicama u nešto drugačijem izdanju. Nije reč o boji kose, već boji kože koja, zaista, izgleda svetlije nego pre.

U prilog ovoj priči, Internet portal “MedijaTejkAut” (MediaTakeOut) je postavio pevačicine slike kada je imala 14 godina, i “sada”, kada ima 29.

Razlika je vidljiva, ali odgovor na pitanje “zašto”, Internet portalu “Dejli Mejl” je ponudila dermatolog Sunil Čopra.

“Moguće je da je izbeljivala kožu agensima koji posvetljuju i kiselinom u formi kreme koju pacijenti sami nanose na telo”, rekla je Čopra, doktorka u londonskom dermatološkom centru.

“Efekti ‘izbeljivanja’ su privremeni jer funkcionišu tako što blokiraju enzime koji su odgovorni za pigment. Ovo je popularna metoda koju u proseku troje ljudi nedeljno traži na našoj klinici. Doduše, ne može da se koristi na celom telu, tako da je malo verovatno da je Bijonse na ovaj način posvetlila kožu”, rekla je doktorka.

Ovo nije prvi put da je pevačicina boja kože predmet “rasprave” – kompanija “Loreal” čije je Bijonse zaštitno lice je krajem 2008. godine bila optužena da je posvetlela pevačicin ten u reklami, što su čelnici kuće demantovali.

Ostali svetski mediji kao razlog za njen “novi izgled” navode vitiligo, koji je imao i kralj popa Majkl Džekson, ili “igru svetlosti”, odnosno “blic fotoaparata”.

Portparol Bijonse Nouls nije želeo da komentariše ove navode.

Reklame

1 komentar

  1. Cicamaca said on 18/02/2011 at 12:42

    alooo pa to je samo malo jaci blic :) hahahah ccc

Ostavite komentar