Svaki peti film u 2011. je nastavak

Izvor: PG portal
Postavljeno 18 Feb 2011

Svaki peti holivudski film koji će biti sniman ove godine, nastavak je nekog popularnog filma, što je novi rekord u filmskoj industriji, ali izgleda i kao znak da scenaristima i ljudima iz Holivuda ponestaje ideja.


Najmanje dvadesetsedam filmova koji su planirani da se premijerno prikažu ove godine, biće nastavci nekih od najuspešnijih filmskih ostvarenja, pa je 2011. godina, kada je filmska industrija u pitanju, nazvana “godinom nastavaka”.

Ove godine nas očekuje čak pet nastavaka filmova koji već imaju tri dela, i to – “Mission: Impossible Ghost Protocol”, “Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides”, “g X-Men: First Class”, “Final Destination 5” i “Fast Five”.

Prema podacima internet stranice “Box Office Mojo”, prethodni rekord u snimanju nastavaka postavljen je 2003. godine, kada su snimljena i prikazana dvadesetčetiri filmska nastavka.

Prošle godine snimljeno je devetnaest nastavaka, a četiri od pet filmova koji su ostvarili najveću zaradu u Sjedinjenim Američkim Državama bili su upravo nastavci, i to filmova “Harry Potter” “Twilight”, “Iron Man” i “Toy Story”.

- Holivud se više nego ikada oslanja na staru slavu. Prošli januar je bio najgori u poslednje dve decenije, uprkos hitovima kao što je “The King’s Speech”, pa se svi oslanjaju na nastavke kako bi se izvukli – izjavio je jedan od čelnika stranice “Box Office Mojo”, Brendon Grej.

Ipak, distributeri filmova kažu da nije reč o nedostatku ideja holivudskih scenarista, već se publici pruža ono što ona želi.

- Filmski studiji ulažu mnogo novca kako bi ispričali te priče i upoznali publiku sa likovima, a ljudi onda žele da vide nešto više od njih – rekao je Don Haris, izvršni direktor za distribuciju studija “Paramaunt Pikčers”, koji će ove godine objaviti treći nastavak “Transformersa”.

Reklame

Ostavite komentar