Žan Pol Gotje: Moj najdraži odevni predmet je kondom

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 10 Feb 2011

Žan Pol Gotje, jedan od vodećih dizajnera današnjice, u 52-minutnom dokumentarcu pod nazivom “Jean Paul Gaultier ou les codes bouleverses” otkriva ne samo događaje i tajne svoje uspešne 30-godišnje karijere, već priča i o svom privatnom životu.

Farida Khelfa, koja je tokom 80-tih prvi put hodala modnom pistom na revijama Gotjea, a neko vreme je i radila za dizajnera, snimila je dokumentarac o delu ovog famoznog dizajnera.

U svom dokumentarcu ona je htela da gledaocima prikaže ne samo dizajnerovu karijeru i strast prema modi, nego i njegovu skrivenu privatnu stranu, koju ne poznaje mnogo ljudi. U dokumentarcu su se našle i Madona, Dita Fon Tiz i Bet Dito, koja je ujedno nosila njegovu reviju za kolekciju proleće/leto 2011. i na njoj napravila pravi spektakl.

Dokumentarac takođe sadrži i potresne trenutke, poput onog gde dizajner Karli Bruni-Sarkozi, u intervjuu, priča o svojoj predanosti u borbi protiv AIDS-a. Naime, dizajnerov poslovni i ljubavni partner Fransis Menug je 1990. godine umro od side.

“Moj najdraži komad odeće je kondom, jer on štiti od virusa” objasnio je u nastavku poznati dizajner.

Reklame

Ostavite komentar