Zašto Srbija voli rijaliti programe ?

Izvor: trojka.rs/S.K
Postavljeno 21 Feb 2011

Prvo da se odmah u startu razumemo. Ja ne gledam rijalitije po televizijama i preskačem stranice u štampanim medijima koje pišu o njima.


Medjutim hteo ne hteo pročitam razne izjave stalnih-dežurnih-kuknjava-nad-stanjem-nacije koji napadaju rialitije iz sveg glasa, panično čak pozivajući na njihovo ukidanje.

Po pravilu ti i takvi dušebrižnici su oni koji na ulici okrenu glavu kada vide čoveka koji leži zbog toga sto je pao od gladi, bolesti ili pijanstva, koji generalno nemaju osećaje za pojedinačnu ljudsku bedu u Srbiji, kojima je Srbija  samo ono sto im stane u njihovom vidokrugu.

Znači Srbija nasmejana, umivena, namirisana i sita. Ali problem je u tome sto to nije Srbija.

Srbija ne ide u biblioteke, ne kupuje knjige po knjižarama, ne ide u pozorišta, bioskope (ne zato što neće ili ne razume već što nema novca) mrzi filozofiranje, intelektualizam, u stanju je da se pobije u kafani oko politike, da ubije ženu od batina zbog kurvanja.

Srbija koja živi od 200 do 300 evra mesečno, hraneći pri tom porodicu, oca i majku. Srbija koja ne radi, ili ako radi ne radi više u fabrikama iz kojih radnici izlaze nasmejani, već po nekim radnjama, salonima za masažu, buvljacima, stanovima gde se prodaje kradena roba.

I onda uveče upali televizor i želi da vidi da neke tamo javne ili polujavne licnosti, o kojima je čitala u frizerskim salonima, kod brice, krojača i obućara, ponižavaju, jer ipak ima gorih od same Srbije.

Srbija samo želi da vidi da ima i većeg poniženja od jutra kada deci ne može da kupi jogurt ili parče neke dobre salame. Magija postoji.

Magija zvana spremnost televizije da unovči glupost onoga ko želi da u društvu ispadne glup. Dovoljno je da se samo upali televizor gde iskaču razni likovi koji po shvatanjima Srbije imaju novaca ili makar imaju dovoljno za jogurt i parče dobre salame i takva Srbija se onda smeje tuđoj gluposti do sitnih sati.

Otuda svi koji su protiv rialitija oni Srbiju, ustvari, ne razumeju i okreću glavu na drugu stranu jer ne žele da je vide takvu.

Reklame

Ostavite komentar