Ekskluzivno: Bojanić se izvinio Jevrejima

Fotke postavljene 21 Mar 2011


Na prvi dan proleća dogodio se, može se reći, istorijski susret. Naime, na insistiranje folk pevača Miloša Bojanića u Savezu jevrejskih opština upriličen je susret s Aleksandrom Nećakom njihovim predsednikom. Sastanku je ekskluzivno prisustvovala i ekipa S media portala i zabeležila prilično prijateljski razgovor, a Bojanić je Nećaku, kao što red i nalaže, iz Novog Sada doneo poklon.

- Želim od srca da se izvinim kompletnom jevrejskom narodu koji je naseo na pisanje tabloida. Naime, oni su želeli da mi uzvrate za sve ono što sam u rijalitiju “Dvor” izgovorio za njih. I ako treba da me razapnu bilo gde, pristajem, jer zna narod da nikada nisam nikog mrzeo, niti širio mržnju, a od ovog dana spreman sam da se maksimalno uključim da dokažem i pokažem da je ovo što sam sada izrekao iz srca i duše. Znam kome se od srca izvinjavam, a znam kome ni u snu ne mogu, jer, to što sam oboleo od raka kože, posledica je toga što su nas bombardovali uranijumom – izjavio je Miloš Bojanić na sastanku sa Aleksandrom Nećakom, predsednikom Saveza jevrejskih opština Srbije.

- Želim da vas uverim da nismo vaši neprijatelji, i da smo vaš predlog da se sastanemo prihvatili kao jedan civilizacijski gest. U prvoj našoj izjavi koju smo dali, par sati posle vaše u “Dvoru”, rekli smo da nećemo protiv vas podnositi krivičnu prijavu, niti planiramo. U našoj tradiciji koju veoma poštujemo je to da svaki čovek ima pravo da nekog voli ili ne voli, svaki čovek ima pravo da to što misli ili oseća javno i kaže. Ali vaša izjava se nije sastojala samo od toga, jer drugi deo nas je uvredio, iako nećemo reagovati. Izrekli ste optužbu da su Jevreji kojima i ja pripadam bombardovali Srbiju! rekao je Aleksandar Nećak, predsednik Saveza na početku razgovora i dodao:
- Uveravam vas da smo sve vreme bili ovde i trpeli bombardovanje kao i vi, mnogi u Srbiji to ne znaju, a trebalo bi, da je Savez istog dana kada je krenulo bombardovanje, uputio dopis vladi Izraela, svetskoj i domaćoj javnosti, gde osuđuje rušilački napad NATO snaga na Srbiju. Izrael je bio osudio napad, demonstrirali su drugog dana agresije, upućujući apel na mir, dopremana je humanitarna pomoć za Srbe od nekoliko miliona dolara…, a da ne pominjem da Izrael nikad nije priznao republiku Kosovo! Sve što smo radili gdine Bojaniću radili smo, jer volimo Srbiju! Uveravam vas da ni jedan Jevrejin iz Srbije nije bio u tim avionima, kao ni Izraelac, Srbiju je bombardovalo 19 zemalja, među njima nije bio Izrael, ali ste ipak osudili Jevreje…Trebali ste možda da kažete da je u grupi koja je odlučila da bombarduje bilo Jevreja, ali gdine Bojaniću bilo je u njoj i Srba koji su tražili bombardovanje, da li ste to znali? Problem je što sam čuo na istoj TV stanici da se užasno vređaju Slovenci, Hrvati, Bosanci, Albanci i to narod upija, sluša i slatko se smeje….možda ne bi reagovali na neku šalu o Jevrejima, ali vic gde se vređaju svakako bi bio neprimeren…

Miloš Bojanić je naglasio da deset godina srpski političari i mediji nisu nikog osudili za govor mržnje, ali su požurili da to urade s njim, iako je bio najstrašnije napadan i na “Farmi”. Zapitao se i šta mu je trebalo da učestvuje u programu, gde su takvi ljudi.
-Nikad više u rialiti, to vam tvrdim. To što sam rekao nije bilo iz mržnje, već iz revolta. Ono što sam tamo izrekao verujte u nekim normalnim uslovima ne bi nikad, ali dva dana pre tog događaja bio sam udaren punom flašom soka u oko. Verujte u Boga se kunem, pored fizičkog napada, preživeo sam strahovit, duševni bol, ceo narod je video da na psovke “prvog reda na mojoj sahrani” i ostale strašne uvrede nisam odgovorio mržnjom. To je mene toliko pogodilo da nisam mogao da se smirim, Maja Nikolić mi je dala tablete za smirenje, ali sam i dalje bio nervozan, pa sam popio dve-tri čaše “gorkog lista”, tako da je to uticalo na mene, uz zatvorenost u prostoru, ljude, nisam imao orjentaciju šta ide, a šta ne ide uživo. Maja je u toj svađi izvorila da ne voli Jevreje, što je njeno pravo. Pokušavajući da smirim situaciju, iz mene je progovorio čovek revolta, a ne mržnje, ispričao je Bojanić i dodao:
-Verujte da moja duša tako ranjena ni jednog momenta nije pomislila niti izgovorila da mrzi Jevreje. Pored žrtve mog naroda, najveća žrtva sam ja, jer bolujem od raka kože, moja leđa su isečena posle dve operacije, u toku su konsultacije i lečenje, spreman sam da vam pokažem nalaze, to je bitno za neka druga mesta, gde ću doneti svoje potvrde o svojoj bolesti, otkrio je Braćala.

Nećak je zaključio da je lepo što su se sastali i da bi popričali i sa Majom Nikolić da je to tražila, ali je i naglasio:
- Podneli smo krivičnu prijavu protiv Pinka, ne tražimo novčanu naknadu, već javno izvinjenje i sprečavanja govora mržnje na TV stanici sa nacionalnom frkevencijom…

Izvor: smedia.rs


Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 1 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 2 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 3 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 4 od ukupno 5 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 5 od ukupno 5 slika.

2 komentara

  1. SONI said on 22/03/2011 at 23:36

    KOJAQ BUDALA JE OVAJ BOJANIC.ON LAZE KAKO OTVORI USTA.BOJANICU MARS U ZATVOR,TAMO TI JE MESTO.

  2. SONI said on 22/03/2011 at 23:43

    MISLI COVEK DA SA FLASOM VISKIJA OPERE OBRAZ ,E NE MOZE BOJANICU,ZA TO STO SI VREDJAO JEVREJSKI NAROD MORAS U ZATVOR,JER POSLE TVOJE IZJAVE NA TELEVIZIJI U RIJALITIJU,IZAZVAO SI BURU NACIONALIZMA KOD NARODA I NEGATIVNIH KOMENTARA NA RACUN JEVREJA.TI SI JAVNA LICNOST I ZATO MORAS DA ODGOVARAS.A TO DA LI SI BOLESTAN OD RAKA JE VELIKA LAZ,JER PREGLEDI SA FARME SU BILI DA SI ZDRAV SEM STO TI JE POVISEN PRITISAK.TAKO DA SI I TU PROVALJEN.PROVALJEN SI DA PONOVO PODMECES KUKAVICJAN JAJA PA SU OPET DRUGI KRIVI ZBOG TVOJIH BOLESNICKIH UVREDA PREMA DRUGIMA.

Ostavite komentar