Holivudske zvezde se žale na turiste

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 07 Mar 2011

Stanovnici Beverli Hilsa, ekskluzivnog dela Los Andjelesa koji je naseljen mahom holivudskim zvezdama i bogatašima, žalili su se da njihove ulice postaju sve prometnije zbog sve većeg broja turističkih autobusa koji vode u popularne obilaske vila poznatih ličnosti.

Oni, naime, tvrde da se time narušava njihov mir i privatnost. Brojne agencije organizuju posete ovom kraju koji pripada tzv. “platinastom trouglu” u kojem mnoge zvezde šoubiznisa poput Toma Kruza, Džeka Nikolsona, Leonarda di Kaprija i Madone imaju svoje vile.

Obilasci se obično organizuju u otvorenim autobusima iz kojih odjekuje glas vodiča koji govori kroz megafon. Stanovnici tvrde da su ulice Beverli Hilsa previše uske za toliki saobraćaj, a  posebno su se žalili na zvučno uznemiravanje.

Situacija je, kako piše “Los Andjeles tajms”, posebno “teška” u zoni u kojoj je nedavno glumica Dženifer Aniston saopštila da prodaje svoju kuću 42 miliona dolara. Pored njene kuće, turisti najviše vole da vide i vilu druge zvezde serije “Prijatelji”, Kortni Koks, kao i onu koja je pripadala njenom bivšem mužu, Bredu Pitu.

Medju vilama koje pobudjuju najveće interesovanje je i nekadašnja rezidencija Frenka Sinatre. “Od jutra do kasno popodne sve odjekuje od vriske ljudi i trubljenja”, žalio se jedan od stanovnika Beverli Hilsa, dodajući da na mestu odakle se vidi u svetu prepoznatljivi znak “Holivud” po jedan autobus staje skoro svakih pet minuta.

Reklame

Ostavite komentar