Male šanse naše Nine na Eurosongu !?

Izvor: Danas.rs
Postavljeno 15 Mar 2011

Otkako je jedna od najpoznatijih kladionica na svetu, Vilijam Hil, objavila kvote za klađenje na pobednika Pesme Evrovizije, srpskoj predstavnici Danici Radojičić Nini daju se znatno manje šanse i to ne samo za trijumf već i za plasman u finale.

Podsetimo da se srpski predstavnik smatrao favoritom u momentu kada je objavljeno da će na Eurosong ići numera koju će komponovati neko iz porodice Kovač, ali šanse su sada navodno manje otkako je poznato kako zvuče sve pesme učesnika.

Nina se do pre dve nedelje kotirala među prvih deset favorita, ali i sve ostale kladionice brzo su uskladile kvote sa onima koje je objavila kuća Vilijam Hil, koja je na primer jedina prošle godine predvidela trijumf Lene Mejer i njene pesme „Satellite“ (po svim ostalima favorit je bila predstavnica Azerbejdžana Safura sa pesmom „Drip drop“). Tako se sada na jednu uloženu funtu na trijumf Nine može zaraditi čak 50 u slučaju njene pobede. Srpska predstavnica se po njihovom konačnom plasmanu nalazi na 24. mestu, što znači da ako uopšte uspe da uđe u finale sigurno je da će biti među poslednjima. Od republika nekadašnje Jugoslavije najbolje se kotira predstavnik Bosne i Hercegovine Dino Merlin sa pesmom „Love in Rewind“ koji se trenutno nalazi na devetom mestu. Visoko plasirana je i Slovenija koja je na 15. mestu. Male šanse daju se Hrvatskoj koja je na 27. poziciji, a nikakve Makedoniji koja je ubedljivo poslednja i za čiji trijumf na uloženu jednu funtu možete zaraditi čak 150. Najveće šanse za trijumf u Diseldorfu daju se Francuskoj. Odmah iza slede Norveška, Velika Britanija, Estonija, Švedska, Nemačka i Španija. Među favorite iz senke spada već navedena BiH, Rusija, Azerbejdžan, Mađarska, Danska i Irska. Domaće kladionice mahom još nisu izašle sa kvotama za Eurosong, ali očekuje se da će one verovatno biti u skladu sa većinom svetskih.

Ove precene međutim nikako ne znače da Nina sada treba da digne ruke i praktično odustane od takmičenja. Svetske kladionice su ne retko proteklih godina pogađale ko će biti pobednik, ali uvek je bilo i promašaja kada je u pitanju plasman među prvih deset mesta. Podsetimo da pobednica Eurosonga iz 2007. godine Marija Šerifović, pretežno i zbog loše medijske kampanje i nedovoljne promocije u Evropi koju joj nije omogućio RTS, uopšte nije bila među glavnim favoritima. Pesma „Čaroban“ kompozitorke Kristine Kovač ne spada među one koje na prvo slušanje ulaze u „uvo“, ali utisak je da kvalitet nije sporan. Uz adekvatnu medijsku promociju nema sumnje da bi srpski predstavnik mogao da uđe u finale i popravi prošlogodišnji loš rezultat Milana Stankovića koji je sa kompozicijom Gorana Bregovića „Ovo je Balkan“ zauzeo tek 13. mesto.

Reklame

1 komentar

  1. Lolamedjuoblacima said on 16/03/2011 at 07:40

    Treba napraviti interesantniji aranzman i atraktivniji nastup. Nina dobro peva, pesma je ok ali nije za Evrosong! Tamo mora biti “jaka” pesma koja ima zvuk koji je mocan!Ovo je leprsava pesmica za prolecni dan! 

Ostavite komentar