Ne odustaju: Savez Jevreja tuži TV Pink

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 08 Mar 2011

Iako je Artur Kol, ambasador Izraela pozdravio izvinjenje RTV Pink koje mu je upućeno nakon incidenata u njenom rialiti programu “Dvor”, Savez jevrejskih opština Srbije ne odustaje od tužbe koju je najavila. Da podsetimo, oni su najavili da će tužiti TV Pink zbog antisemitizma i govora mržnje izraženog tokom prikazivanja emisije 24. februara.

- Zašto mislite da smo odustali od tužbe? Naš pravni zastupnik priprema svu potrebnu dokumentaciju i pitanje je dana kada će to biti i učinjeno. Tužba će biti predata. Očekivali smo i snimak pomenutog incidenta, koji nam je obećao da će nam dostaviti RRA, ali se to nije dogodilo. RTV Pink se jeste izvinio, i to je u redu s njihove strane, ali to nema nikakve veze s tim da li ćemo mi odustati od svoje namere – kaže za S media portal Aleksandar Nećak, predsednik saveza jevrejskih opština Srbije. On dodaje i da učesnici ovog incidenta Miloš Bojanić i Maja Nikolić nisu “predmet njihovog interesovanja” već je to televizija sa nacionalnom frekvencijom koja to nije smela da dopusti.
- Svako ima pravo da nekog voli ili ne voli, to nije sporno, međutim, njima je, ne njihovom krivicom, omogućeno da se obrate višemilionskom gledalištu. Ukoliko ste u javnom mediju, morate da snosite odgovornost za sve što emitujete. Ne možemo da budemo zadovoljni time što je neko izbačen iz daljeg učestvovanja u rijaliti programu tek kada su nadležni reagovali. A RRA je to uradila tek posle predstavke koju smo mi uputili – rekao je Nećak.

Reklame

Ostavite komentar