Rijaliti Dvor: Kraljevstvo pred bankrotom

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 03 Mar 2011

Kraljica Bebi Dol je morala da plati čak sto zlatnika kazne, jer je bila sa Mikom zajedno u toaletu. Kralj Joca im se zahvalio i zaključio da će kraljevstvo sigurno pasti u narednih nekoliko dana, jer nema novca u riznici!Naime, posle plaćene kazne, u Riznici je ostalo samo 180 zlatnika.

Fanfare su se oglasile i ovog jutra iznenadile seljane. Na Dvoru je pročitano pismo u kome se od seljana tražilo da naprave obeležje Dvora i da zatim, u toku dana, očiste muški i ženski toalet, operu sudove i pobrinu se da kuhinja bude čista. Takođe je bilo potrebno odrediti najmanje tri seljana za pisanje poezije za kralja i kraljicu, dok bi jedan trebalo da spremi večeru.

Nadzornik Dejan je primetio da se nekoliko ukućana uputilo ka kući za seljane kako bi se vratili u krevet. On je pošao za njima i upozorio ih da je spavanje u toku dana zabranjeno. Ćema je rekao da ga upozorenje ne zanima i da će spavati bez obzira na sve kazne.

Dragana i Vanesa su ćaskale na dvoru. Dragana je rekla kako se oseća sve veća tenzija i nervoza na dvoru, posebno otkako je Ćemo rekao da je on pobednik. Iskusna novinarka je nastavila sa pričom o tome kako sumnja da im Krunski Savet nešto sprema. To je zaključila jer žurka protekle večeri nije bila najavljena, niti su očekivali da se četvoro izbačenih vrate na Dvor.

Lepa je primetila da joj je neko uzeo paprike iz frižidera. Bila je ubeđena da ih je taj koji je ukrao pojeo protekle noći. Denis joj je rekao da je luda i da je to nemoguće jer nisu imali vremena za tako nešto.
Đus je pitao Lepu u čemu je problem. Pošto mu je objasnila, Đus joj se požalio kako je i on pomislio da mu je neko ukrao banane i hleb, međutim, sve je pronašao u drugom frižideru.

Joca i Dejan su razgovarali o podeli zadataka. Bilo im je jasno da nemaju dovoljno novca, pa su se ponadali da će ostali prihvatiti da rade za malo dukata. Kralj je došao na ideju da seljanima ponudi da rade besplatno, a da im vladari zauzvrat obezbede obroke do kraja nedelje. Zaključio je da bi jedino na taj način kraljevstvo imalo šanse da opstane.
Joca, Bebi, Dejan i Dragana su ćaskali o tome kako da naprave obeležje Dvora. Zaključili su da je za to najbolje angažovati Nemanju, Stojana i Vanesu, koja bi radila i čiščenje. Odlučili su da angažuju Danijela za čišćenje muškog WC-a i smišljanje poezije, a Miku za pranje sudova. Đusa i Denisa su odlučili da angažuju za pesmu uz ukupan budžet za sve poslove iznosi 48 dukata.

Na sastanku, koji je vodila kraljica, nadzornik je rekao kako je savetovao kralja da se razvede od kraljice. Dejan joj je odgovorio da su se oni samo zafrkavali dok je kraljica spavala i da su smišljali scenario za špansku seriju, što nema veze sa realnošću.

Druga tema su novopridošli seljani koji su doneli informacije iz spoljnog sveta, na primer, Ćemov stav da je već saznao da je pobednik. Zaključili su da novi-stari seljani imaju neki zadatak, ali su bili oprezni u tome šta će reći i kako će se ponašati prema njima.

Reklame

Ostavite komentar