Skandal: Tonči Huljić zbog plagijata mora u zatvor

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 16 Mar 2011

Poznati hrvatski hitmejker Tonči Huljić odlukom Županijskog suda u Splitu mora da provede 100 dana u zatvoru jer nije platio kaznu od 110 hiljada kuna zbog plagijata pesme “Dalmatinka” autora Ive Bašića.

Odluka doneta 23. novembra prošle godine da Tonči Huljić umesto novčane kazne odleži u zatvoru, a Županijski sud je 10. februara ove godine odbio žalbu njegovog advokata Jadranke Sloković i rešenje je postalo punovažno. Huljić je tek iz drugog puta potpisao rešenje koje mu je poslao sud, a koji je u obavezi da ga obavesti da ukoliko ne isplati novčani iznos mora da odsluži zatvorsku kaznu.

“Presuda je zastarela”, objasnio je kratko Huljić za “Index.hr”. Navodno, on i njegov advokat išli su na to da kazna zastari, a tako bi i bilo da se sud nije setio njegovog slučaja za koji je Huljić optužen još krajem 2007. godine. Proslavljeni kompozitor na sudu se branio da nije plagirao pesmu rečima : “Vidite suče, ‘suzuki svift’ i ‘mini’ jesu slični ali nisu isti. Preklinjem vas ne otvarajte Pandorinu kutiju”, međutim sudija Hrvoje Alajbeg nije imao milosti.

Reklame

Ostavite komentar