Skandalozno: Majkl Džekson je bio kastriran?!

Izvor: Scandal.rs
Postavljeno 02 Mar 2011

Teza francuskog hirurga, Alena Branšroa, autora knjige “Majkl Džekson, tajna jednog glasa”, jeste da je kod pevača, dok je bio u adolescentnom dobu, došlo do hemijske kastracije bez njegovog znanja, kao posledica lečenja protiv akni, i da to objašnjava boju njegovog glasa.

Kako javlja Ansa, Branšro smatra da bi fenomen Majkla Džeksona mogao da se uporedi sa fenomenom kastrata iz 17. veka, “zbog kojih je masa doživljavala delirijum”.

Kao i oni, smatra lekar, popstar, koji je preminuo 25. juna 2009. godine u svojoj 50-toj godini, doživeo je kastraciju između 12. i 20. godine života. Verovatno je, smatra on, do kastracije došlo usled posledica lečenja akni, na bazi ciproterona, molekula otkrivenog 70-tih godina prošlog veka koji je u to vreme dosta korišćen, ali za koji se tek kasnije otkrilo da, zapravo, deluje kao muški anti-hormon. To bi moglo da utiče da Džeksonov glas ostane nepromenjen, to jest da ne dođe do mutiranja, dok se kod svih ostalih dečaka glas menja u tom dobu. Knjiga izlazi 9. marta ove godine, piše Blic.

Reklame

Ostavite komentar