Zanimljivo otkriće: Kajl iz “Saut parka” je Srbin

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 07 Mar 2011

Fanovi crtanog serijala ”Saut Park” sigurno bi na mnogo načina mogli da naprave paralelu između srpske stvarnosti i pojedinih epizoda, ali verovatno je mnogima promakao podatak da jedan od glavnih junaka ima srpsko poreklo, saznaju beogradski mediji.


Kako pišu ”24 sata”, autori kontroverznog crtaća nisu srpsko poreklo pripisali ni mizantropu Kartmenu, niti ćutljivom Keniju, koji umire u svakoj epizodi. U pitanju je Kajl Broflovski, za koga je, inače, i sam Met Ston, jedan od kreatora ”Saut parka”, izjavio da ga podseća na njega u detinjstvu.

Ne treba specijalno pretresati Kajlovo porodično stablo – čak i na ”Vikipediji” njegovi roditelji Džerald i Šila predstavljeni su kao ”srpski Jevreji”, a u jednoj od epizoda Kartmen proziva Kajla za ”srpsko-jevrejski dupli blef”, navodi list.

Ovo je, prema pisanju ”24 sata”, prvi put da je Srbija uopšte pomenuta u ovom kontekstu, mada bi se sigurno moglo naći dosta materijala za ”Saut park” ekipu poznatu po svojoj ”političkoj nekorektnosti”. Ne bi trebalo da začudi ako iznenadno interesovanje za Kajlovu porodičnu istoriju bude nova inspiracija za neku od narednih epizoda.

Reklame

Ostavite komentar