Žera uoči beogradskog koncerta Crvene jabuke

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 24 Mar 2011

Uoči koncerta “Crvene jabuke” koji je zakazan za 16. april u Centru “Sava”, Dražen Žerić Žera, gostujući u “Danu sa Natalijom” pričao je o tradicionalnom koncertu, čuvenim “starkama” i fanovima ali i najavio nove pesme koje će izdati sredinom aprila.

- Poslednjih pet godina nastupamo u Beogradu, i obožavam april u Beogradu, ali volim i beogradsku ranu jesen. Ovog 16-og aprila očekuje vas dobra svirka, ali iznenađenje, repertoar i ostale detalje neću otkrivati- bitno je da cela ekipa “Crvene jabuke” dolazi, rekao je Žera.

Pored specifičnog glasa i “evergrin” pesama, Žera je poznat i po svojim “Starkama” pa je otkrio da ima oko 300 pari legendarnih patika:

- Imam skoro 300 pari “Starki” i zastupljene su u svim bojama, mada najviše imam crnih, belih, plavih, ali tu su i nijanse zelene i žute. Nemam više gde da ih pakujem, pa sam skoro u podrum odložio čak pet kesa!

Iako mu se grupa zove “Crvena jabuka“, frontmen grupe otkrio je da ne jede voće, i ali se trudi da njegova “jabuka” bude sveža, crvena, i da će trajati sve dok ima snage.

Pred svaki koncert putem Fejsbuka i ostalih društvenih mreža, fanovi traže svoje omiljene pesme da se uvrste na repertoar, a Žera već neko vreme smišlja kako da se najupornijima oduži na višegodišnjoj podršci:

- Ti ljudi su zaista divni i uporni, predlažu pesme, hvale, podržavaju nas… Razmišljam da napravim koncert za neke najupornije fanove, i onda bismo svirali sve pesme! Bilo bi tu i hrane, pića… ma, prava žurka!

S obzirom na to da pesme sarajevske grupe obiluju romantikom i ljubavnim stihovima, voditeljku Radija S Nataliju Milosavljević i slušaoce interesovalo je da li je neku od pesama posvetio svojoj ženi:

- Ženi nisam posvetio pesme- posvetio sam joj dušu, otkrio je.

“Crvena jabuka” dušu, stihove i dobru svirku poklanja publici na svakom svom nastupu, te će tako biti i na predstojećem koncertu u Centru “Sava” 16. aprila.

Reklame

Ostavite komentar