Ceca se nagodila sa tužilaštvom

Izvor: mondo.rs
Postavljeno 11 Apr 2011

Svetlana Ražnatović sklopila je s tužilaštvom sporazum o priznanju krivice u zamenu za godinu zatvora i uplatu milion i po evra, saznaju Novosti.

Prema informacijama koje je beogradski dnevnik dobio, po tom sporazumu popularna pevačica kaznu neće izdržavati u zatvoru, već će se njeno kretanje pratiti uz pomoć elektronske narukvice.

Sporazum je sklopila i njena sestra Lidija Ocokoljić, u zamenu za kaznu od šest meseci.

Ražnatovićeva je, prema nezvaničnim informacijama, sa svojim advokatima pregovore s tužilaštvom započela pre dve nedelje. Prvobitna suma bila je dva miliona evra, ali je na kraju postignut dogovor da plati pola miliona manje.

Tužilaštvo je prihvatilo i da kaznu ne izdržava u zatvoru, već da bude u kućnom pritvoru i da sve vreme nosi elektronsku narukvicu za praćenje.

Sporazum je, prema onome što saznajemo iz izvora bliskog pravosuđu, prosleđen Višem sudu, koji treba da donese konačnu odluku o tome da li će ga prihvatiti.

Više tužilaštvo je protiv Ražnatovićeve podiglo optužnicu krajem prošlog meseca, jer je, kako se navodi, kao direktor Fudbalskog kluba Obilić, zloupotrebila položaj prilikom prodaje desetorice fudbalera ovog kluba.

Paralelno s podizanjem optužnice, tužilaštvo je zatražilo da se pokrene finansijska istraga kako bi se utvrdilo šta Ražnatovićeva poseduje. Međutim, ukoliko sporazum bude prihvaćen, neće se ispitivati poreklo njene imovine.

Za zloupotrebu službenog položaja zaprećena je kazna do 12 godina zatvora, a za ovo krivično delo moguće je s tužilaštvom sklopiti sporazum o priznanju krivice. Pored toga, tužilaštvo ju je teretilo i za nedozvoljeno posedovanje oružja – sedam pištolja, tri revolvera i jednog prepravljenog signalnog pištolja, koje je pronađeno u njenoj kući u Ulici Ljutice Bogdana, pišu Novosti.

Prema onome što se navodi u optužnici, udovica Željka Ražnatovića Arkana je od avgusta 2000. do marta 2003. godine od transfera desetorice igrača u inostrane klubove protivpravno prisvojila 4,1 milion maraka i 3,48 miliona američkih dolara. Pojedine uplate stizale su na račune koje je otvarala Lidija, dok je za pet transfera preko posrednika novac dobijala na ruke. U pitanju su prodaje igrača Miroslava Savića, Saše Vicikneza, Zorana Rankovića, Vladice Ćurčića i Seada Salahovića, za koje je u kešu, kako se tvrdi, primila 720.000 maraka i 480.000 dolara.

Reklame

1 komentar

  1. Lolamedjuoblacima said on 12/04/2011 at 07:39

    Pa super! Princeza! Obezbedite joj i poslugu!

Ostavite komentar