Ceca u problemu: Sud obara nagodbu

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 14 Apr 2011

Nagodba između pevačice Svetlane – Cece Ražnatović (37) i tužilaštva mogla bi vrlo lako da padne u vodu zbog velikog pritiska javnosti, saznaje „Alo!“ u Višem sudu u Beogradu, koji treba da donese konačnu presudu o tom sporazumu.

Naš izvor kaže da se sud našao u ozbiljnoj nevolji, s jedne strane zbog negativnih reakcija javnosti, a s druge zbog pritisaka najviših sudskih instanci da potvrdi sklopljenu nagodbu.
- Posle reakcija, kako običnih građana, tako i velikog dela naših kolega sudija i tužilaca da se radi o sramnoj nagodbi, sud se našao u velikoj dilemi. Nije isključeno da nagodba doživi krah i da proces krene iz početka. Viši sud u Beogradu još nije zakazao ročište na kojem treba da se pojave Ražnatovićeva sa advokatima i predstavnik Višeg tužilaštva – kaže dobro upućen izvor iz suda.
Argument onih koji spore ovakvu nagodbu jeste činjenica da se pevačica sa tužilaštvom nagodila za 1,5 miliona evra, a da je istragom, kako je navedeno u optužnici, utvrđeno da je oštetila državu za oko 2,3 miliona evra na ime neplaćenih dažbina državi za transfer 11 fudbalera u inostrane klubove.

S druge strane, sagovornici našeg lista iz Palate pravde prognoziraju da će sudsko veće Slađane Marković aminovati pakt između Cece i tužilaštva.
- Verovatno su se pre nagodbe konsultovali predstavnici tužilaštva i suda – smatra naš sagovornik.
Kako “Alo!” saznaje, ročište o Cecinoj nagodbi će uskoro biti zakazano. Prema informacijama iz Cecinog okruženja, pevačici je stalo da do Nove godine odsluži osmomesečnu kaznu kućnog pritvora, ali joj glavobolju zadaje milion i po evra, koje bi u slučaju prihvatanja nagodbe morala da uplati u državnu kasu.
Upućeni u finansijske prilike Ražnatovićeve ne isključuju mogućnost da pevačica uzme milion evra kredita od neke banke. Prema informacijama iz tužilaštva, pevačica je spremna i da svoju luksuznu kuću od 700 kvadrata u ulici Ljutice Bogdana 3 na Dedinju stavi kao zalog za dobijanje kredita.

- Cecina vila na Dedinju vredi oko dva miliona evra, pa može bez problema da je stavi kao zalog u slučaju da ne vrati kredit. Ta kuća je ranije vredela i tri miliona evra, ali je zbog krize njena vrednost opala. Međutim, Ražnatovićeva teško u ovom trenutku može da je proda jer bi novi kupac morao da na nju plati enormni porez na imovinu od čak 50.000 evra. Zato oni koji imaju novac radije kupuju kuće u inostranstvu – rekli su nam u jednoj agenciji za nekretnine.
I kuću na Kipru, Ceca je prema nedavnim izjavama njene majke Mirjane kupila na kredit.
- Kuću na Kipru moja ćerka je kupila na kredit, a treba da je otplaćuje još 10 godina – tvrdi Cecina majka.
Banke: Retko ko traži milion evra!

Kako kaže generalni sekretar Udruženja banaka Srbije Veroljub Dugalić, „teorijski je moguće“ da banka nekome odobri gotovinski kredit u visini od milion i po evra, ako proceni da je klijent u stanju da takav kredit uredno otplaćuje.
Međutim, u jednoj beogradskoj banci rečeno nam je da bi poznata pevačica vrlo teško mogla na brzinu da dobije kredit od milion evra, te da su retki klijenti sa takvim zahtevima. „Retko se srećemo sa zahtevima za toliku sumu. Ukoliko bi Ražnatovićeva uzela taj kredit, onda bi verovatno sklopila neki vanredni, interni dogovor s bankom čiji je klijent. Bez obzira na dužinu otplate, morala bi da plati ogromnu kamatu“, kažu nam u jednoj banci.

Reklame

2 komentara

  1. Toni said on 15/04/2011 at 15:23

    Kako sad to da i njena majka tvrdi kako je kao kucu na Kipru kupula na kredit. Juu bre ispade da Ceca nema jos malo pa ni za lebac sunce ti tvoje. A otac joj izjavljuje kako je ona to sve svojim cd i koncertima zaradila i napravila. A sto se tice sudske parnice dabome da nije jos zakazana jer trebalo se proveriti kako bi nagodba prosla u javnosti. Serem se na takvo pravosudje.

  2. Kralj said on 15/04/2011 at 15:28

    Gledaj Cecu na ovoj slici koja lopovska,podmukla i ostaplerska faca.

Ostavite komentar