Hrvatska estrada peva Papi !?

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 04 Apr 2011

U “Band Aidu” okupljenom povodom junskog dolaska pape Benedikta XVI u Hrvatsku učetvuje oko 30-ak hrvatskih pevača, a svi su se odmah odazvali pozivu da svojim doprinosom uveličaju dolazak pape.

Pesma “Zajedno u Hristu” tekstopisca Luke Balvana ujedinila je Marka Perkovića Tompsona, Tedija Spalata, Olivera Dragojevića, Mladena Bodaleca, Zoricu Kondžu, Sanju Doležal, Ivanu Husar Mlinac, Žaka Hudeka, Miroslava Škoru, Ninu Badrić.

“‘Zajedno u Hristu’ komponovao sam krajem prošle godine, a dok sam stvarao tu pesmu, vidio sam je kao ‘band aid’”, kaže Luka Balvan, kantautor duhovne muzike, koji je dosad već komponovao dve pesme posvećene dolasku pape Jovana Pavla II u Hrvatsku.

Prvu, “S Papom Hristu po Mariji” napisao je 1998. godine, a drugu, “Srce u papi Jovanu Pavlu II”, pet godina posle, prenosi “Jutarnji list”.

“Trećom takvom pesmom, ‘Zajedno u Hristu’, koja će svoju televizijsku premijeru imati krajem aprila, odlučio sam da povežem izvođače duhovne muzike s poznatim estradnim licima. Naslov pesme je geslo papinog pohoda u Hrvatsku, ‘Zajedno u Kristu’, no tekstom dominira i tema porodice jer će papa doći na 1. nacionalni susret hrvatskih katoličkih porodica”, objašnjava Balvan.

Videospot koji režira Katja Restović, a snima se u Poreču, Splitu i Zagrebu, je jednostavna porodična priča u kojoj je ulogu oca dočarao Davor Garić, majku je odglumila Vesna Janko, njihovu decu Denis Rauš, Rebeca Finderle i Petra Ružić, a dedu i babu Gracijela i Inočente Ružić.

“Spot nema posebnu priču, satkali smo ga od niza slika pordice – trudne majke, oca i njihovo troje dece”, kaže Katja Restović.

Reklame

Ostavite komentar