Kejt Midlton će zaseniti princezu Dajanu

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 18 Apr 2011

Kejt Midlton će preuzeti od princeze Dajane titulu žene o kojoj se najviše govori u svetskim medijima, pokazalo je istraživanje čiji su rezultati objavljeni u američkom listu “Global Language Monitor”.

Dve nedelje pre nego što će se venčati za princa Vilijama u Vestminsterskoj opatiji u Londonu, Kejt već polako potiskuje sa prvog mesta u globalnim medijima, na Internetu i društvenim sajtovima svoju nesuđenu svekrvu, koja je preminula 1997. u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

“Kejt Midlton će zaseniti princezu Dajanu kao zvezdu kraljevske porodice u medijima. Mogla bi to da postigne i pre samog venčanja”, navode u listu.

Istraživanje je sprovedeno upoređivanjem koliko je puta u toku prethodna tri meseca, ali i u okviru celokupne raspoložive arhive, citirano ime Kejt Midlton u odnosu na imena pokojne princeze Dajane, kraljice Elizabete II, princa Čarlsa, njegovih sinova Vilijama i Harija, kao i njegove sadaršnje supruge, Kamile Parker Bouls.

Ime princeze Dajane citirano je u stotine hiljada članaka, premda ju je smrt zadesila pre Googla, društvenih medija i pametnih telefona. “Istraživanje pokazuje da je princeza Dajana i dalje veoma popularna i 14 godina nakon smrti”, ističu istraživači.

Ime Kejt Midlton se na Internetu i u društvenim medijima već sada spominje više od imena bilo kojeg drugog člana kraljevske porodice. Za njom sledi princ Vilijam, a na trećem mestu je Lejdi Di.

Reklame

Ostavite komentar