Političari u estradnim vodama

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 21 Apr 2011

Slobodan Milošević nije ni svirao ni pevao, ali njemu jesu pevali. Najpoznatija je pesma: „Druže Slobo, ti si komunista, volimo te ko Isusa Hrista”, koju su u duetu u Skupštini otpevali Dobrivoje Budimirović Bidža i Radovan Radović Raka. I Ivica Dačić često u društvu prijatelja zapeva, ali ne ovu pesmu, već „Ko te ima, taj te nema”.


Velja Ilić se ne libi da na zabavama uzme mikrofon, a da zapeva voli i Šutanovac, uglavnom hit svog tasta „Polomiću čaše od kristala”. Srđa Popović ponekad zasvira gitaru.

Korak dalje otišli su Momčilo Trajković, koji je snimio album sa srpskim pesmama sa Kosova, i Borislav Pelević, koji je takođe objavio CD. Ne treba zaboraviti ni Dragana Veselinova, koji je svirao bubnjeve u grupi Feniks.
Šta tek reći o Bogoljubu i braći Karić koji su godinama živeli od muziciranja! I Goran Pitić se profesionalno bavio muzikom. Bio je pevač grupe Legende.

Prvo mesto na listi najpoznatijih muzičara među političarima dele Mlađan Dinkić i Nenad Čanak.
Mlađan Dinkić je svirao u bendu Monetarni udar još davne 1998. Danas svira sa Kikijem i Pilotima i bavi se komponovanjem. Led je probio sa Draganom Kojićem Kebom i pesmom „Ložač ugljena”, a onda je nastavio da pravi pesme za Bobana Rajovića, Đorđa Davida, Kikija Lesendrića, Dženana Lončarevića, Tijanu Dapčević…
Nenad Čanak svirao je na albumu „Zašto da ne” grupe Električni orgazam, a bio je gostujući muzičar i u bendu Love Hunters. Na TV „Pink” je sedeći za belim klavirom otpevao Sinatrin „My way”, a zatim u duetu sa Jelenom Karleušom i „I will survive”.

Reklame

Ostavite komentar