Venčanica Kejt Milton “iskopirana” za 5 sati

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 30 Apr 2011

Nepunih pet sati nakon što je Kejt Midlton započela vožnju ka Vestminsterskoj opatiji i venčanju sa princem Vilijamom, porodična krojačka firma u Londonu dovršila je prvu kopiju njene venčanice.

Venčanica Kejt Midlton

Zna se već sada da će njena haljina, kreacija Aleksandra MekKvina, biti iskopirana širom sveta u ko zna koliko primeraka, ali mlada bi se iznenadila kada bi znala koliko brzo je sašivena prva, prenosi AFP.

“Čim je ušla u automobil pokušali smo da pronađemo o kakvoj se čipki radi i da nađemo što sličniju”, kaže Raul Ečeverija (34), vlasnik radnje “Alterations Boutique”.

Kada je samo nekoliko minuta kasnije Kejt Midlton izašla iz “Rols Rojsa” pred Vestminsterskom opatijom, otkrivajući venčanicu boje slonovače od satena i čipke, čitav krojački tim se bacio na posao.

“Gledali smo prenos venčanja na televiziji i pokušavali da otkrijemo koji je materijal korišćen a zatim smo trčali kod naših snabdevača pokušavajući da dođemo do istog”, ispričao je Ečeverija AFP-u.

Ova britanska krojačka firma naručila je 10 metara postave, deset metara tila za veo, 15 metara satena i četiri metara čipke za oko 1.000 funti (1.700 dolara).

“U isto vreme naši dizajneri su pravili kroj haljine a onda smo sve to spojili. Trebalo nam je oko pet sati da sve završimo”, kazao je Ečeverija.

Ovu haljinu je inače naručio “Tajms” i biće poklonjena jednom od čitalaca, međutim butik koji je osnovala majka Ečeverije, Marija Blaskez, pre 30 godina već je primila narudžbe za nove kopije.

“Kopiju venčanice nismo radili zbog novca već da bi dokazali da je sve moguće. Bio je to fantastičan izazov”, kaže Ečeverija.

Kada se princeza Dajana udavala za princa Ccarlsa 1981. godine, kopije njene venčanice pojavile su se u prodaji u roku od nekoliko sati, a od Elizabet Emanuel koja je dizajnirala tu haljinu i dan danas se traže reprodukcije.

Reklame

1 komentar

  1. MladenBg said on 01/05/2011 at 09:14

    Kako da ne, uopste nisu radili zbog novca, bio je to cist entuzijazam! Kreacija je fantasticna a ne ove nase zvezde koje polugole ulaze u crkvu! 

Ostavite komentar