Anđelina Džoli: Biću bolja Kleopatra od Liz Tejlor

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 31 May 2011

Američka glumica Anđelina Džoli rekla je da će njena interpretacija egipatske kraljice Kleopatre biti dublja od interpretacije ”raskošne egipatske lepotice” koju je glumila Elizabet Tejlor u filmskom spektaklu 1960. godine.

Anđelina kao Kleopatra

Oskarovka će glumiti u filmskoj adaptaciji romana ”Kraljica Nila, Kleopatra” autorke Strejsi Šif, koju će režirati Džejms Kameron.
- Kleopatra je pogrešno tumačena. Mislilila sam da se sve vrtelo oko glamura, ali kada sam pročitala biografiju egipatske kraljice saznala sam da je ona bila stroga majka, da je govorila pet jezika i da je bila vođa – istakla je Žoli za magazin “Stela”.
- Moje tumačenje Kleoptrinog lika neće se svoditi na njen ljubavni život kao što je to uradila Elizabet Tejlor. Ovim filmom pokušaćemo da je prikazemo u pravom svetlu kao istorijsku ličnost, a ne kao seks simbol, što ona i nije bila – objašnjava ona.
Popularna glumica je dodala da su čak i glasine o njenim brojnim ljubavnicima bile netačne jer je imala samo dve ljubavi – Cezara i Marka Antonija.
- Bila je veoma zanimljiva, ali ne i neodoljivo lepa – zaključila je Anđelina Džoli.
Reklame

Ostavite komentar