Azerbejdžan odneo pobedu, naša Nina na 14. mestu

Izvor: Kurir
Postavljeno 15 May 2011

Azerbejdžan je odneo pobedu u finalu 56. Evrosonga, sinoć završenog u Diseldorfu. Pevački dvojac Eli i Niki zasluženo je trijumfovao na ovogodišnjem takmičenju, ocena je većine učesnika Evrovizije.

pobednici eurosonga

Predstavnica Srbije završila je na 14. mestu, dok je Dino Merlin, koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, takmičenje završio na poziciji broj šest. Naša predstavnica u finalu nije ispraćena ovacijama, što je bio slučaj nakon prvog nastupa, s obzirom na to da je imala primetno slabiju energiju na sceni. Najveći aplauz dobila je prošlogodišnja pobednica i ovogodišnja predstavnica Nemačke Lena, a sa malo manje ovacija ispraćeni su Dino Merlin i Perdajz Oskar iz Finske.

Arena je, za razliku od polufinala, bila prilično ispunjena, a voditeljski trojac bio je na nivou zadatka.

I pored upozorenja EBU da se propusti neće tolerisati, neke zemlje su ponovo bile bez signala, što je izazvalo buru negodovanja. Nemci se nisu proslavili kao organizatori, ni najmanje, pa su pohvalni komentari na račun ovogodišnjeg Evrosonga bili retkost.

Nije se proslavila ni delegacija Radio-televizije Srbije, pa su umesto nje novinarima iz Srbije u susret izlazile delegacije Bosne, Hrvatske i Azerbejdžana. Gospodin Dragan Ilić, šef delegacije RTS u Diseldorfu, po svemu sudeći se odmarao, a kome je i za šta šefovao, ostalo je nepoznanica. Tako je svih šest novinara koji su iz Srbije otputovali na Evrosong bilo prepušteno isključivo sebi, i podsmehu kolega iz okolnih zemalja.

Reklame

Ostavite komentar