Cenzurisane fotografije Andreja Pejića

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 17 May 2011

Poznati lanci svetskih knjižara „Barnes & Noble“ i „Borders“ cenzurisali su najnovije izdanje časopisa „Dossier“ na čijoj se naslovnici nalazi poznati maneken Andrej Pejić.

Naime, tražili su da im se, poput porno časopisa, primerci ovog lista dostave u foliji, jer „iako su znali da je Andrej muško, on i dalje previše izgleda kao žena.

Jedan od pokretača ovog magazina Skaj Parot smatra da će ovim potezom umanjiti prodaju časopisa, ali to nije glavni problem.

- To je nag muškarac na naslovnoj strani magazina i u tome nema ničeg čudnog. To smo radili mnogo puta do sada i nikad nije traženo da se prekriju te naslovne strane. Mislim da definitivno ne zaslužuje takav tretman, ali razumem šta je posredi – rekla je Skaj.
Ona ističe da nije čudno da cenzuru traže dve najveće američke kompanije za prodaju knjiga i magazina.
- Verovatno je ova fotografija naterala mnoge ljude da se osete neprijatno, ali to je deo onoga zbog čega je zanimljiva. Kao što se može videti, Andrej je u toplesu i on je muškarac, ali ako pogledate njegovo lice, on on izgleda kao žena i on je tako lep. Na neki način on je oba pola u isto vreme i to je ono što je čini interesatnim – objasnila je Skaj.
Reklame

Ostavite komentar