Raka Marić dovodi Sleša u Beogradsku Arenu

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 04 May 2011

Čuveni gitarista Sleš nastupiće u Beogradskoj areni, saznaje „Blic”. Organizator njegovog prvog nastupa u Srbiji je „Music Star”, a koncert će biti održan ovog leta.

Sleš u Beogradu

Rođen je u Londonu, a odrastao je u umetničkoj porodici, majka je radila kostime za Dejvida Bouvija, a otac omote za Nila Janga i Džoni Mičel. Zajedno sa Ekslom Rouzom on je bio zaštitni znak ovog sastava koji je bio popularan širom sveta do kraja devedesetih godina. Inače, Sleš je bio zadužen za osnivanje benda koji je prodao preko sto miliona ploča širom sveta.

Kada se bend raspao, Sleš je sarađivao sa bendovima kao što su Velvet Revolver i Slash Snakepit. Kao prvoklasan gitarista sarađivao je sa Majkl Džeksonom, Alisom Kuperom, Rijanom i Fergi iz Blek Aj Piza. Takođe, Sleš je virtualni heroj video igrice „Guitar Hero III: Legends of rock”.

Od 2009. godine radi solo albume. U njegovom bendu su iskusni muzičari gitarista Džon 5 (Merilin Menson), basista Kris Čejni (Janes Adiction), bubnjar Džejson Bonam (Foreigner), kao i klavijaturista Tedi Andreadis. Prepoznatljiv je po svojoj dugoj kovrdžavoj kosi, velikom šeširu, njegovoj ljubavi prema „džeku denijelsu“ i cigaretama.

Trenutno živi na Beverli Hilsu sa svojom ženom Perlom i dva sina – Londonom Emejliom i Kešom Entonijem. Kod nas se u izdanju „Lagune” prošle godine pojavila njegova autobiografija.

– Tokom leta publika u Beogradskoj areni moći će da vidi bend Cult, Krisa Botija jednog od najslavnijih džez trubača na svetu i Sleša. Radimo na tome da tokom ovog leta u Beogradu napravimo stalnu muzičku pozornicu negde pored Dunava na kojoj bi nastupali muzičari svih žanrova od simfonijskih orkestara do popularnih pop izvođača.

Naš najveći posao je i dalje koncertna turneja Gorana Bregovića i njegovog Orkestra za svadbe i sahrane, koji je trenutno na turneji po Turskoj i Skandinaviji. On radi preko sto koncerata širom sveta – kaže Raka Marić ispred „Music Stara”.

Njihovi ekskluzivci su i Haris Džinović, Ceca i Severina sa kojom rade koncerte po Srbiji kao što će biti njen nastup 6. maja u Kragujevcu na festivalu. Pored nje na istom festivalu će nastupati Željko Joksimović i Jelena Tomašević 7. maja i Kiki Lesendrić 8. maja.

Reklame

Ostavite komentar