Sleš 31. jula u Beogradskoj areni

Izvor: vesti-online.com
Postavljeno 16 May 2011

Čuveni gitarista Sol Hadson, poznat po nadimku Sleš, održaće koncert 31. jula u Beogradskoj areni, najavljeno je danas iz Arene. Sleš je jedan od najboljih i najtraženijih gitarista poslednjih 30 godina, pođednako samouveren u hard roku i popu.


Kao vodeći gitarista grupe “Gans en Rouzis”, Sleš je učvrstio svoju reputaciju ekspresivnog izvođača, da bi po napuštanju benda tokom devedesetih godina, sarađivao na albumima mnogih izvođača, a bio je i deo grupe “Velvet Rivolver”.

Sleš je sa pevačem Ekslom Rouzom, gitaristom Izijem Stradlinom, basistom Dafom MekKaganom i bubnjarem Stivenom Adlerom, 1985. oformio grupu “Gans en Rouzis”.

Njihov debi album “Apetajt for distrakšn” više puta je prešao platinske tiraže i od GNR napravio jedan od najdinamičnijih hard rok sastava osamdesetih, a Slešovi nasilni rifovi i prodorne solo deonice brzo su postali zaštitni znak benda.

Njegov nezaboravni solo u pesmi “November rejn” i dalje drži rekord u dužini.

Magazin “Tajm” je Sleša 2009. svrstao na drugo mesto među 10 najboljih električnih gitarista svih vremena, a nalazi se i na 21. poziciji “Gigvajz” liste 50 najslavnijih gitarista ikada.

Prvi solo album izdao je prošle godine i predstaviće ga na svetskoj turneji, u okviru koje prvi put dolazi u Beograd.

Na albumu se pojavljuju odlični vokali, kao što su Fergi, Kris Kornel, Ozi Ozborn, Igi Pop i drugi.

U Beogradskoj areni Sleš će izvesti hitove grupa “Gans en Rouzis” i “Velvet Rivolver”, kao i pesme sa novog albuma, a kao pevač sa njim na turneju ide Majls Kenedi, frontmen benda “Alter Bridž”.

Ulaznice se prodaju po cenama od 2.700, 3.000, 3.500 dinara, a prvih 100 kupaca na poklon dobijaju i knjigu “Sleš” Entonija Boza koju je na srpskom jeziku objavila Izdavačka kuća “Laguna”.

Koncert organizuju Beogradska arena i “Jelen Lajv”.

Reklame

Ostavite komentar