Večeras drugo polufinale Evrovizije!

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 12 May 2011

U Dizeldorfu će se večeras održati drugo polufinalno veče 56. takmičenja za “Pesmu Evrovizije”! Glavni favorit za ulazak u finale je predstavnik Bosne i Hercegovine, Dino Merlin.

Kao i u prvom polufinalu i večeras će se gledaocima Evrovizije pokloniti predstavnici 19 zemalja učesnica, sledećim redosledom: Bosna i Hercegovina, Austrija, Holandija, Belgija, Slovačka, Ukrajina, Moldavija, Švedska, Kipar, Bugarska, Makedonija, Izrael, Slovenija, Rumunija, Estonija, Belorusija, Litvanija, Danska i Irska . Njih 10 nastupiće u velikom finalu u kojem ih čekaju predstavnici pet zemalja (10 učesnica prvog polufinala i članovi „velike petorke“).

Prema kladionicama najveće šanse da uđe u finale ima predstavnik Bosne i Hercegovine Dino Merlin, a na dnu liste nalaze se predstavnici Makedonije i Kipra. Međutim, prethodne godine pokazale su da su iznenađenja moguća pa se pozicije na kladionicama ne uzimaju „zdravo za gotovo“. Slično je bilo i u polufinalu ovogodišnjeg takmičenja kada se Albanija i Turska nisu plasirale u finale, a važile su za favorite prve večeri Eurosonga.

Veliko finale 56. Pesme Evrovizije je u subotu, 14. maja u 21 čas. Predstavnica Srbije Nina Radojićič otpevaće kompozicuju „Čaroban“ 24. po redu, odnosno pretposlednja.

Ekskluzivan izveštač S media portala i Radija S je voditeljka Natalija Milosavljević koja je organizovala i zanimljivu nagradnu igru u kvizu koji će svakog dana biti postavljen na portalu smedia.rs u sekciji Evrovizija. Obezbeđene su izuzetno interesantne nagrade: evrovizijske bombone, knjige, promotivni materijali i mnogobrojni pokoni, naravno- iz Dizeldorfa!

Reklame

Ostavite komentar