Eto ti sad: Marijana Čvrljak nagradu deli sa suprugom !?

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 28 Jun 2011

Iako je njen suprug razvod braka zatražio pre njenog izlaska iz šou, novac će možda morati da podeli s njim. Naime, prema zakonu sve nagrade dobijene u igrama na sreću ili kvizovima znanja spadaju u bračnu imovinu.

Dr. Irena Majstorović, sa katedre za porodično pravo zagrebačkog Pravnog fakulteta, objasnila je za Jutarnji list da je bračna imovina sve ono što su supružnici stekli tokom bračne zajednice i što se nakon razvoda deli na ravne časti.

- U bračnu imovinu ne ulaze jedino nasledstvo, pokloni i autorska dela. Ako je, primera radi, jedan od supružnika slikar, nakon razvoda njegova dela pripadaju samo njemu. Ali, ako je prodao sliku i dobio za nju novac, novac se deli popola, rekla je dr. Majstorović, koja je dodala da ni to što je Marijanin suprug Ivan Čvrljak pokrenuo brakorazvodnu parnicu ne utiče na podelu imovine.

- Pokretanje brakorazvodnog postupka nije relevantno, važno je jesu li supružnici u određenom trenutku još bili u bračnoj zajednici”, istakla je dr. Majstorović, koja nije htela da komentiriše da li u slučaju Marijane i Ivana Čvrljka u trenutku osvajanja nagrade postojala bračna zajednica ili ne i dodala da se takve stvari dokazuju na sudu.
Ali, advokati specijalizovani za porodično pravo prognoziraju da Marijana, s obzirom da je njen suprug pokrenuo razvod braka, a ona novu vezu, ima velike šanse da zadrži ceo iznos nagrade, tj. da novac ostane u njenim rukama.

Reklame

Ostavite komentar