Exit muzička konferencija od 7. do 10. jula

Izvor: PG portal
Postavljeno 21 Jun 2011

Exit i Tuborg drugu godinu zaredom, od 7. do 10. jula organizuju muzičku konferenciju na kojoj će se mladi di-džejevi i producenti iz regiona susresti sa zvezdama koje nastupaju na ovogodišnjem festivalu i sa njima razmeniti tehnike, iskustva i znanja iz domena elektronske muzike.

Programi će se održavati na Petrovaradinskoj tvrđavi u posebno opremljenim prostorijama za ovu priliku, a učesnici konferencije će biti birani putem konkursa na sajtu exitfest.org.

EXIT Music Conference (EMC) je projekat koji se prvi put održao na prošlogodišnjem EXIT-u, a ove godine se nastavio i na SHARE konferenciji, kroz muzički deo dnevne platforme SHARE by day. U aprilu mesecu SHARE je predstavljao mesto na kome su se regionalni diskdžokeji, producenti i dizajneri zvuka susretali sa međunarodnim zvezdama koje su nastupale na konferenciji. Na ovaj način, EMC postao događaj koji traje rokom cele godine i predstavlja jedinstvenu priliku da svi zainteresovani za napredak i profesionalnu karijeru naprave prve korake u ovom smeru.

Mladi će na EMC-u na Exitu u okviru tribina i master-klasova tokom četiri dana festivala, od 17h do 21h, slušati i diskutovati stavove svojih iskusnih kolega iz sveta i regiona na teme stanja i trendova na muzičkoj sceni, savremenih tehnologija, tehnika muzičkog tržišta, a sve sa ciljem da se regionalna scena približi svetskoj. Sem tribina, hedlajneri festivala će demonstrirati svoje DJ tehnike i znanja iz domena muzičke produkcije, a koje će učesnici u interaktivnom radu moći i sami da isprobaju. Predavače i demonstratore činiće svetski poznate zvezde, muzički profesionalci i entuzijasti, a konačan program konferencije biće objavljen početkom jula na Exitfest.org.

Učesnici konferencije će biti birani konkursom. Na ovom linku dostupan je formular koji svi koji žele da učestvuju treba da popune i pošalju na emckonkurs@exitfest.org. Konkurs počinje u ponedeljak, 20. juna i trajaće sve do ponedeljka, 27. juna. Najbolji i najmotivisaniji aplikanti imaće pristup konferenciji, ali će pored prisustvovanja tribinama i master-klasovima dobiti i besplatan ulaz i boravak na Exit festivalu.

Exit Festival kao brend sa velikim poverenjem kod ljudi u domenu muzičke industrije i Tuborg kao brend koji je poznat kao aktivni učesnik u društveno odgovornim pitanjima, odlučili su prošle godine da udruženim snagama organizuju EMC kao mesto na kome će učesnici kroz dobar provod i zabavu steći i unaprediti znanja i iskustva o industriji u koju su se upustili.

S ponosom najavljujemo novo, veliko ime Exit etikete. U svetlu novog albuma Disciplin A Kitschme, koji treba da izađe 5. jula na Exit etiketi, predstavljamo singl “Ako ti je glasno”, koji je dostupan za download na našem sajtu exitmusic.tv, dok spot za ovu pesmu možete pogledati na Youtube kanalu Exit festivala na ovom linku.
Posle četiri godine, spremno je novo poglavlje u biografiji jednog od najuticajnijih bendova sa ovih prostora. Novi album zove se “Uf!” a mi vam premijerno predstavljamo spot snimljen za novi singl sa ovog albuma – Ako ti je glasno.
Imamo još dve nedelje da se uz prve zvuke novog albuma pripremimo za download ovog izdanja.

Mali nagoveštaj za objavljivanje albuma na Exit etiketi: Koju zanima koliko poznajete Disciplinu…

Reklame

Ostavite komentar