Isidora Bjelica prozvala tajkune

Izvor: pulsonline.rs
Postavljeno 02 Jun 2011

Oni koji nisu znali da se u Kući Đure Jakšića u Skadarliji održava premijera predstave „Skadarlijka“ po tekstu Isidore Bjelice i u izvođenju Ljiljane Jakšić Salvete, po okupljenom narodu mogao je da pomisli da se odvija skup stanara u kome prednjače penzioneri.

Oko osam sati kad je predstava trebalo da počne stigli su i poznati, ali klupe su već bile zauzete. Tako se Isidora smestila na pod, Pajkić kao vratar stajao je na vratima, u prvu klupu smestili su Marka Đurovskog sa devojkom, Ljubišu Ristića sa suprugom, Nebojša Grnčarski sa nežnijom polovinom i Duška Jovanić sama zbili su se u drugi red, dok su na nogama ostali Daša iz Legendi, Milomir Marić i još gomila sveta radoznala da vidi šta je to Isidora zakuvala.

Ljiljana Jakšić kao Romkinja Ružica sa „predigreom“ provela je goste Đurine kuće kroz istoriju Skadarlije, kao „kustos“ uljez koji o Skadarliji zna sve što prosečnog posetioca interesuje, a tiče se „ko je kad, gde i s kim“ od poznatih faca koje su Skadarliji udarile pečat. Izučavala je Ružica Tomu Zdravkovića u naučne svrhe, dokazala da zna više stranih reči čak i od Vendi, a uspela je i da pojede ružu, odličan recept za ubijanje velike tuge. Isprozivala je i tajkune i političare, sponzuruše i belosvetske „fukare“ koje su se tabale po Skadrliji, kao Liz Tejlor i Ričard Barton.

Sve u svemu, bila je to jedna vesela predstava koja se već dalje od četvrtog reda klupa nije mogla videti, ali se dala slušati, i uz to je bila za „dž“. Vickasta Isidora je dokazala da joj ne fali duha, a Ljiljana Jakšić je potvrdila da od nje nema bolje ciganke.

Reklame

Ostavite komentar