Ivan Ivanović se ovaj put izvukao …

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 28 Jun 2011

Iako je Demokratska zajednica Hrvata (DZH) optužila voditelja Ivana Ivanovića da je u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem“ vređao Hrvate i Katoličku crkvu, Savet Republičke radiodifuzne agencije (RRA) još neće ispitivati ovaj slučaj.

Kako je za Blic potvrdio Goran Karadžić, zamenik predsednika RRA, oni još nisu dobili nikakav zvaničan zahtev i do tada neće reagovati. Istovremeno, iz „Prve“ kažu da je izjava Ivana Ivanovića, koju je u ponedeljak dao „Blicu“, ujedno i njihov stav. Popularni voditelj je izjavio da, ukoliko je ugrozio prava Demokratske zajednice Hrvata, mogu da ga tuže sudu.

- U njihovom saopštenju ima dosta laži, a politikanti su takvi – rekao je on.
U međuvremenu, oglasilo se i Nezavisno udruženje novinara Srbije, koji traže da RRA ispita navode o uvredama.

- Država Srbija i sve njene institucije dužne su da zaštite manjine. Ako se država na najvišem nivou oglasila u slučaju američke komičarke Čelsi Hendler, koja je vređala i ismevala čitav srpski narod zbog nepovoljnih kritika koncerta Ejmi Vajnhaus, nema razloga da država postupi drugačije kada je u pitanju zaštita drugog naroda u njenim medijima, u ovom slučaju hrvatske manjine u Srbiji – izjavio je predsednik NUNS-a Vukašin Obradović.

Reklame

Ostavite komentar