Nik Kejv i M.I.A. zvezde Egzita

Izvor: Blic.rs
Postavljeno 14 Jun 2011

Ostalo je manje od mesec dana do još jednog Egzit festivala u Novom Sadu, na kojem će nastupiti velike svetske zvezde, a poznat je i konačni raspored svirki na glavnoj bini. Prvi put će Srbija ugostiti „Arcade Fire”, „Pulp”, „Editors”, „Portishead”, „Bed Religion”, Nika Kejva i druge umetnike.

Ceo region, ali i gosti iz inostranstva, okupiraće Novi Sad od 7. do 10 jula i svi će krenuti put Petrovaradinske tvrđave kako bi uživali u kvalitetnoj muzici.

Veliki broj dolazi zbog zvezda koje će nastupiti na Mejn stejdžu, a sada su se i izvođači izdvojili po danima.
Prvog dana, kao najveće zvezde nastupiće kanadski bend „Arcade Fire”, osmerac koji karakteriše pun zvuk. Pored njih, tu su i legendarni pankeri „Bed Religion”, dok će ljubitelji brit-popa sigurno biti ispred bine kada na nju izađe Džarvis Koker, predvodeći „Pulp”. Na glavnoj bini domaće snage braniće „Atheist Rap” i „Darkwood Dub”.
Fanovi Matangi Arulpragasam, poznatije kao M.I.A., uživaće u njenim hitovima u petak, kada će se na binu popeti bend „Editors”, kojima će ovo biti prvi nastup u Srbiji. Sa odličnim pevačem Tomom, „Editors” su prodali preko milion ploča širom sveta. Amadou i Mariam su svirali na otvaranja svetskog prvenstva u fudbalu, a ovaj slepi duet ostavio je velik trag u svetskoj muzici.

Reklame

Ostavite komentar