Nova knjiga Vesne Radusinović: “Grešnica”

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 30 Jun 2011

Roman književnice, spisateljice, ali prvenstveno prave žene, Vesne Radusinović je najzad pred nama. Friško vreo, topao i mirisan, tek izašao ispod štamparske prese u izdanju “Lagune”, od danas vas očekuje u svim knjižarama. Usudite se da saznate ko je “Grešnica”!


Nakon višedecenijske degustacije, a shvativši da MUŠKARCI SU KAO ČOKOLADA još samo u literaturi, autorka se uputila na OSTRVO MUŠKARACA – OBALU ŽENA, sa idejom da će na tako egzotičnom mestu, zajedno sa vernim čitateljkama, naleteti na RASPRODAJU SREĆE. Tamo će svaka od njih sebi moći da kupi SRCE OD SILIKONA zarad lakšeg preživljavanja u zemlji u kojoj i CRNO JE BELO i u situacijama u kojima im se čini da i SRBIJA UBIJA. Posle decenijskih opisa silikonskih dolina i uvala, suza, ljubavi, sreće i patnje, autorka je rešila da postane poptuno DRUGA ŽENA. Njene čitateljke i ona su se udružile i postale PRIJATELJICE koje pod imenom ONA I ONA nastupaju od jutra do sutra u lokalnom cirkusu GRAND SHOW SRBIJA i nadaju se da će ih jednog dana svetski proslaviti specijalna tačka programa zvana GREŠNICA
Da onima, koji će se tek uputiti u kupovinu, olakšamo, evo šta je književnik Brana Šćepanović, autor romana “Usta puna zemlje”, imao da kaže, a i napiše za “Grešnicu”. “Ceo život sam u grešnicama pasionirano otkrivao prokažene i neshvaćene svetice, koje okolina nije razumela. To je vremenom postala moja privatna opsesija, od koje sam se najčešće plašio, umesto da sam nesputano uživao u grehu. Samo se jedna rođena književnica, ekspert za opasne i zabranjene teme, usudila da rehabililituje nepravedno žigosane zene i da ih uzdigne na pijedestal gde prestaju sve laži i obmane.
Roman „GREŠNICA“ nije oda raspusnog života u vrtlogu nekontrolisanih strasti, već osuda licemerja i lažnog morala, koji smo svi mi prihvatili kao obrazac za bezbolno preživljavanje.
Iz tog stava autorka vešto plete fresku našeg vremena, u kome više ništa nije sveto. Radije se živi u skandaloznom teroru naslovnih strana tabloida.

Svako svakoga, po pravilu boljeg i časnijeg od sebe, olako uspeva da oblati u neslućenim mogućnostima društvenih mreža, medija i modernih fabrika laži… Sve što je ljudsko zaslužuje samo podsmeh i prezrenje.
Kako se jedino za sramotu već odavno ne zna, bukvalno je sve dozvoljeno, pa su i javne grešnice zapravo poslednje preostale svetice, koje nam daju nadu da ipak nije sve izgubljeno, bez obzira što će se ubuduće i naši predsednici birati u raspamećenim televizijskim rijalitijima, ili bar preko blogova i Fejsbuka.”
Brana Sćepanović

Reklame

Ostavite komentar