Saša Pantić se sudi zbog “Ludog Milojka”

Izvor: Kurir
Postavljeno 20 Jun 2011

Saša Pantić rešio je da tuži Predraga Petrovića, direktora firme „Antikilogram“, jer mu je uzeo lik iz „Kursadžija“ i iskoristio ga u svojoj bilbord kampanji. Muž pevačice Olje Karleuše objavio je lik Gedže iliti Ludog Milojka kraj svog proizvoda za mršavljenje, a da pri tom nije tražio dozvolu od autora humorističke serije.

- Prekjuče sam saznao za sve ovo i još sam u čudu. Žao mi je što je jedna tako uspešna firma mogla to da uradi, a ja sam sve svoje likove zaštitio u Zavodu za intelektualnu svojinu. To je isto kao kada bih ja stavio lik Radoša Bajića na neki svoj proizvod, jer je aktuelan, a da mu pri tom ništa ne platim – rekao je Pantić u svom stilu, dok je njegov advokat Zoran Talović bio precizniji:

- „Antikilogram’’ je iskoristio lik Ludog Milojka iliti Gedže bez dozvole vlasnika autorskih prava, a to je Saša Pantić. Prinuđeni smo da podnesemo tužbu, jer kada se neki lik jednom iskoristi u reklamne svrhe, gubi na vrednosti, a likovi iz „Kursadžija“ do sada nisu korišćeni u marketinške svrhe – rekao je Talović za Kurir.
Sud je na potezu!

Reklame

Ostavite komentar