Sjajan koncert Harija Varešanovića

Izvor: SrbijaNet
Postavljeno 01 Jun 2011

Dvoipočasovnim koncertom u punoj velikoj dvorani Sava Centra, sarajevska grupa “Hari Mata Hari” počela je večeras slavljeničku turneju povodom 25 godina uspešne muzičke karijere.U sali, u kojoj su imali prvi profesionalni nastup i pred publikom prema kojoj gaje veliko poštovanje, jer je “uvek umela da ceni dobru muziku i kvalitetne pevače”, grupa “Hari Mata Hari” je započela seriju koncerata, u okviru koje će nastupiti i u Zagrebu i Sarajevu.

Na prve taktove pesme “Starac i more” i izlazak na scenu Harija Varešanovića salom se prolomio gromoglasan aplauz, a kada je zapevao “Strah me da te volim” publika je već bila na nogama.

Okupljeni su horski pevali “Ne lomi me”, “Kao domine”, “Ruzmarin”, “Baš ti lepo stoje suze”, “Otkud ti ko sudbina”, “Ti rođena si za mene”, “Moja Azra”, a uz “Lejlu” devojke su pojurile ka bini sa fotoaparatima i mobilnim telefonima.

Najveće iznenađenje večeri bio je izlazak na scenu Harisa Džinovića, kada je nekolicina, koja je i dalje sedela, ustala sa svojim mesta, a Džinović i Varešanović otpevali su “Ja ne pijem” i “Dajte vina”.

Varešanović je iz publike izveo Dženana Lončarevića sa kojim je izveo “omiljenu pesmu Beograđana” – “Kad dođe oktobar”, i Merimu Njegomir, koju smatra najboljim vokalom na Balkanu, a ona mu se pridružila u izvođenju kompozicije “Ne mogu ti reći šta je tuga”.

Vođa popularne grupe prisetio se daleke 1986. godine kada su došli u Beograd bez ijedne pesme i tada su voleli da pevaju, kako je rekao, “April u Beogradu” i “Sarajevo, ljubavi moja”.

“Prošlo je 25 godina pisanja pesama, druženja, putovanja. Hvala vam na tome i hvala vam što ste večeras ovde”, kazao je Varešanović i našalio se kako mu sa godinama sve više maramica treba dok peva.

Reklame

Ostavite komentar