Skandal: Viki stavila zabranu na pesmu “Alegro bendu”

Izvor: Opera-17.com
Postavljeno 26 Jun 2011

Da se desi da dva izvođača obrade istu pesmu, česta je pojava na estradi, ali je tek u slučaju Viki Miljković i „Alegro benda“ došlo do nove situacije u kojoj jedna strana stavlja drugoj zabranu da peva svoju verziju.

Naime, Slađa i njeni alegrovci su pre nekoliko meseci snimili, tačnije obradili, stranu pesmu koju su nazvali „Na tvojoj strani“.

Pesma se zavrtela na internetu i delovalo je kao da imaju hit u najavi sve do trenutka kad je Viki odlučila da istu pesmu posle njih otkupi i nadene joj ime „A ko to zna“.

– Kako bi otišla korak dalje, te isključila mogućnost da je ona plagijator i da kopira domaće kolege, Viki nije žalila nekoliko hiljada evra da otkupi pravo na pesmu, čime je ona postala jedini zvanični izvođač za Srbiju. Kolegama iz „Alegro benda“ njen advokat je poslao obaveštenje da ne smeju više da izvode pomenutu pesmu - priča izvor blizak popularnim estradnjacima.

Ovu verziju priče potvrdio nam je suprug folk pevačice Dragan Tašković Taške.

- Viki zvanično polaže prava na snimanje i izvođenje pesme koja se u njenom izvođenju zove „A ko to zna“. Kolegama iz „Alegro benda“ stavljena je zabrana na izvođenje i presnimavanje ove pesme jer smo mi otkupili prava na melodiju, a tekst je naš - rekao nam je Taške.

S druge strane, bubnjar „Alegro benda“ Saša je rekao da nikakvu zabranu nisu dobili i da oni pesmu još nisu ni izveli, već da je samo postavljen demo snimak na internetu.

– Ma koju zabranu, kako može da nam zabrani? Mi pesmu nismo ni izvodili, postoji demo snimak koji su postavili na internet naši fanovi, a snimak je procurio kada su Slađi u Beču ukrali laptop. Kasnije nas je pozvao autor pesme i zamolio da prođe promocija „A ko to zna“, i mi smo ga ispoštovali. Naglašavam, njega, a ne Viki. Viki kao da se uplašila, ako njoj „Grand“, muž i ime ne mogu da pomognu, onda joj ne vredi da nam stavlja zabrane. To što je ona digla prašinu oko pesme dokaz je da je naša numera mnogo bolja. Neka proveri koliko ona ima pregleda na internetu, a koliko mi. Ponosni smo jer je pesma bez naše pomoći našla put do ljudi. A poruka koju ćemo ovom prilikom uputiti dotičnoj glasi – čak i da uspe u nameri da ubije našu pesmu, njena neće biti bolja nego što je sada - rekao je za „Alo!“ bubnjar Sale.

Reklame

Ostavite komentar