Šta vidimo u rijaliti programima !?

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 30 Jun 2011

Na nacionalnoj televiziji upravo je završen serijal „Ja imam talenat”, a aktuelan je “48 sati svadba”. Duška Vučinić-Lučić, šef odseka za PR ove televizije, kaže da će u jesenjoj sezoni prikazivati samo „48 sati svadbu”. Po njenom mišljenju, ekspanzija rialitiija je podstaknuta padom standarda.

Veliki brat

- Prvi razlog je pad životnog standarda (manje para za izlaske, odlazak u pozorište, bioskop…). Drugo je pad kulturnih standarda koji se očitava višegodišnijim ofanzivnim lošim ukusom i tipskim modelom pojedinih javnih ličnosti koje se propagiraju preko nekih televizija – smatra Duška.

Istina je da su od početka 2011. rialitiji preplavili televizijske stanice. Televizija “Pink” u kontinuitetu prikazuje “Farmu”, “Dvor”, “Velikog brata”, paralelno “Trenutak istine” i “Gavriloviće”, a uskoro planiraju i emisije “Tri puta da”, “Hrabri ljudi” i “Plesom do snova”.

- U narednoj sezoni će se prikazivati: “Menjam ženu”, “Sve za ljubav”, “Trenutak istine”, “Trenutak za ceo život” i verovatno jedan veliki tromesečni ili tridesetodnevni rialiti – kaže za “24 sata” Tanja Vojtehovski, portparol “Pinka”, i dodaje:
- Nije tačno da se rialitiji gase u svetu. Menjaju se, dobijaju nove forme, ali se ne gase. Očekujemo veliku gledanost rialitija.

I televizija “Happy” se upustila u ovu trku. Emitovao se serijal “Parovi”, a sada se priprema novi projekat “Maldivi”. “Survivor” je u početku bio glavni adut “Prve” na kojoj se sada prikazuju “Radna akcija”, “Paklena kuhinja”, “Farmer traži ženu”, “Dođi na večeru”, donedavno i “Top-model”.
- Nastavićemo sa formatima koji su u prošloj sezoni imali visoku gledanost i spremamo tri nova projekta – kaže Dragan Nenadović, direktor programa “Prve” koji smatra da gledanost rialitija ni kod nas ni u svetu nije u padu.
- Ne bih se složio sa konstatacijom da se u svetu gase rialitiji, već da je u pitanju trend transformacije i kombinovanje više formata u jedan.

Reklame

Ostavite komentar