TRAGEDIJA: Poginuo pevač Darko Radovanović

Fotke postavljene 11 Jun 2011


Smrtno stradao, pre nepunih pola sata, u svom mercedesu, dok je išao na tezgu. Prema još nepotvrđenim informacijama, auto je vozio njegov menadžer koji je takođe poginuo.

Tragedija! Pevač Darko Radovanović poginuo je u svom mercedesu, pre nepunih pola sata, dok je sa svojim menadžerom išao na zakazanu tezgu. Prema još nepotvrđenim informacijama, Darko nije vozio, već njegov menadžer, koji je takođe izgubio život!

Darko Radovanović poslednjih meseci postao je veoma popularan zahvaljujući pesmi “Ako je do mene” koju je pevao sa Ivanom Selakov!

BIOGRAFIJA DARKA RADOVANOVIĆA

Rođen je 21.09.1975. godine u Novom Sadu, gde živi samo dva meseca, a zatim menja mesto boravka, prvo Bosna (mesto Žepce) a potom se nastanjuje u Obrenovcu (tačnije mesto Stubline).

Peva od kada zna za sebe, kažu, prvo je propevao, pa tek onda protrcao. U drugom razredu Osnovne škole osvaja prvo mesto na Republickom takmnicenju školskih horova kao najmlađi i najbolji solista, sa pesmom “Ako neko pita što držim dijetu, volim jednu kliniku najviše na svetu”.

U Kragujevcu, na takmičenju Izvornih pesama osvaja prvo mesto van konkurencije kao najmlađi učesnik. U žiriju su bili: Bora Nikolić, Branimir Ðokić. Posle završene Osnovne škole u Stublinama, upisuje Srednju školu u Obrenovcu ali i dalje učestvuje na raznim takmičenjima.

Kao srednjoškolac sa drugovima osniva rok grupu “Nebeski jahaci”, međutim, kao što znamo, ta vrsta muzike kod nas slabo prolazi, te se nakon kraćeg vremena grupa rasformirala. Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet fizičke kulture u Beogradu. 1999. godine postaje clan gupe “Cvaka cvak”, tj. sadašnji “Mega Mix bend” i sa njima radi punih pet godina. Na takmičenje za pesmu “Beovizije”, pojavljuje se 2003. godine uz podršku pevača Zdravka Čolića. Pesma “Stidim se” doživljava veliki uspeh na svim radio stanicama. Već naredne godine ponavlja svoj nastup na ovom festivalu sa pesmom pod nazivom “Prijatelji moji brinu”.

Nakon napornog rada od 12 godina, uspeva da objavi svoj samostalni CD i konačno peva onu vrstu muzike koju je želelo. Sniman je u studiju Zorana Radetića uz podršku njega kao producenta CD sadržI 10 novih numera i 2 sa festivala “Beovizije”.

Izvor: Svet.rs


Pogledajte fotografije

(procitajte komentare drugih ili ostavite svoj komentar)

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 1 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 2 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 3 od ukupno 4 slika.

Crveni tepih - fotogalerija « Prethodna Sledeca »

Gledate sliku broj 4 od ukupno 4 slika.

Ostavite komentar