TV Prva se oglasila povodom Čolićevog koncerta

Izvor: smedia.rs
Postavljeno 26 Jun 2011

Nakon što su sinoć za vreme koncerta Zdravka Čolića na Ušću pustili snimak jednog od njegovih ranijih nastupa iz “Prve srpske televizije” su se oglasili saopštenjem u kome ne odgovaraju direktno na tvrdnje iz RTS-a da li su doveli u zabludu svoje gledaoce najavljujujući koncert popularnog pevača.

Saopštenje povodom navodnog “rata” koji “Prva” vode protiv RTS, stiglo je u medije. Njegova sadržina je sledeća:

- Tačno je da smo gledaocima naše televizije omogućili da vide jedan od koncerata Zdravka Čolića, to smo najavljivali uobičajeno za naš program i isti je počeo u 21 sat. Nakon informacije da će RTS ići uživo sa koncerta sa Ušća, doneli smo odluku da gledaocima damo alternativu, a ne da imaju dva koncerta u isto vreme. To je jedini razlog zašto smo od 22 sata pustili film. Tačno je i da je gospodin Tijanić zvao generalnog direktora “Prve” i istina je da ga je zamolio da ne idemo sa koncertom u isto vreme. Svako bi ga molio da je platio tako ogromnu cenu za taj koncert. Naravno, mi smo kolegijalno odgovorili.

RTS svoje gledaoce i preplatnike gotovo do poslednjeg trenutka nije obavestio o direktnom emitovanju koncerta Zdravka Čolića sa Ušća, a u svakom slučaju znatno kasnije od Prve srpske televizije.

Postavlja se pitanje zašto? Zato što je dogovor bio da se ne kvari prodaja karata?! Jedino pitanje koje bi trebalo da se postavi je: U koje svrhe RTS troši novac građana Srbije? Za jedan komercijalni koncert? Novac koje sve komercijalne televizije zajedno ne bi imale da plate? I onda Javni servis pokušava da natera gledaoce da plate duplo, kartu za koncert i pretplatu. Građane Srbije jedino zanima odgovor na ovo pitanje, rekao je između ostalog Aleksandr Radoš, direktor marketinga i komunikacija “Prve”.

Reklame

Ostavite komentar