Uskoro novi album Atomskog skloništa

Izvor: 24sata.rs
Postavljeno 08 Jun 2011

“Atomsko sklonište” nastupiće 25. juna na “Eks Ju rok festu” u banatskom mestu Starčevo, a basista Bruno Langer najavljuje da bi hard-rok sastav iz Pule posle više od 15 godina pauze uskoro mogao ući u studio da snimi nove pesme.

Bruno Langer

Bruno Langer

Uglavnom sviramo koncerte, ali sam nešto sada razmišljao o eventualnom ulasku u studio, gde nismo bili dva miliona godina. Verujem da ćemo to uraditi uskoro. Imam strašnu potrebu da nešto napravim – rekao je Langer danas agenciji Beta.

Pojavivši se albumom “Ne cvikaj generacijo” (1978), “Atomci”, skloni kataklizmičkim, društveno svesnim i antiratnim temama, ubrzo su se našli među vodećim jugoslovenskim hard-rok sastavima, posebno zahvaljujući kasnijim hitovima “Pakleni vozači”, “Djevojka broj 8″, “Žuti kišobran” ili “Treba imat’ dušu”.
Posle smrti Serđa Blažića 1987. godine, pevačku dužnost je preuzeo Langer, a bendu je poslednji studijski album bio “Terra Mistica” iz 1995. godine, posle čega su se “Atomci” posvetili samo koncertnim aktivnostima.
Langer je ranije navodio da nema inspiraciju da pravi nove pesme, jer bi bile izraz njegovog razočarenja ekonomskom i političkom situacijom u kojoj se danas nalazi Hrvatska i ostatak bivše Jugoslavije.
- Dugo nisam osetio potrebu napraviti pesmu. Nešto sam pokušavao i nije mi se sviđalo. Sad se kod mene rodila želja. Sve u svoje vreme – kaže sada Langer.
Na “Eks Ju rok festu” na fudbalskom stadionu u Starčevu, kod Pančeva, “Atomsko sklonište” će svirati sa Prljavim Inspektorom Blažom, “Ritmom nereda” i “Plavim orkestrom”.
Reklame

Ostavite komentar