Željko Mitrović prodaje televiziju “Avala”

Izvor: Svet.rs
Postavljeno 03 Jun 2011

Željko Mitrović prodaje televiziju “Avala” kompaniji CMI za 10,5 miliona evra. Pregovori o prodaji sa medijskom kućom CMI počeli su prošlog petka Osnivač medijske kuće CMI je bivši američki diplomata Ronald Loder, sin poznate vlasnice „kozmetičkog carstva” Este Loder.

CMI je inače vlasnik više od 20 televizija, a među njima su TV Nova u Hrvatskoj i POP TV u Sloveniji. Problem u prodaji televizijske stanice Avala Mitroviću predstavljaju dugovi ove televizije, koji trenutno iznose nešto više od 30 miliona evra. Pri tom je svakog dana gubitak ove televizije sve veći. Ponuda koja je trenutno na pregovaračkom stolu i oko koje se pregovara jeste 10,5 miliona evra za 100 odsto TV Avale.

Kako “Press” saznaje, у RRA, koja mora da dozvoli promenu vlasništva svake televizije sa nacionalnom frekvencijom, zvanični zahtev o promeni vlasništva u Avali još nisu dobili. Srpski zakon ne dozvoljava da strana kompanija bude vlasnik više od 50 odsto TV sa nacionalnom frekvencijom. Ali, rastegljivim tumačenjem ovog zakona već su prodati većinski paketi akcija B92 i Foks grčkoj kompaniji Antena. Željko Mitrović je vlasnik 4,95 odsto akcija u TV Avala, na koliko po zakonu ima pravo.

Reklame

Ostavite komentar